FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 17. veljače 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske.
ZAGREB, 17. veljače 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske.

ZAGREB - Hrvatski sabor raspravio je danas zakonske prijedloge da se šumarska inspekcija iz Državnog inspektorata vrati pod okrilje Ministarstva poljoprivrede i šumarstva. Provelo bi se to izmjenama dvaju "šumskih" zakona: o priznavanju svojti šumskog drveća i grmlja te o šumskom sjemenu i sadnicama koje je Hrvatski sabor objedinjeno raspravio popodne. Slijedom tih izmjena, proizvodnju i uporabu šumskog sjemena i sadnica nadzirala bi šumarska inspekcija, dok bi promet ostao u nadležnosti Državnog inspektorata.

ZAGREB - Predsjednici Hrvatske obrtničke komore Stjepan Šafran i Obrtne zbornice Slovenije Miroslav Klun zatražili su danas od hrvatskog i slovenskog premijera, Ive Sanadera i Janeza janše, da se što hitnije i sporazumno riješi nastali spor u cestovnom prijevozu tereta za treće države iz Slovenije odnosno Hrvatske. Šafran i Klun pozivaju administracije dviju vlada da ulože maksimalne napore i dobru volju u traženju brzog rješenja te na taj način olakšaju posao tisućama prijevoznika Slovenije i Hrvatske u obavljanju njihova posla.

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor razgovarala je danas s predsjednicima sindikata državnih i javnih službi Udruge radničkih sindikata o sklapanju strukovnih kolektivnih ugovora, pitanjima socijalnog dijaloga i socijalnog partnerstva, priopćeno je iz Vlade. U priopćenju se ističe da Vlada nije promijenila stajalište od 6. srpnja prošle godine, kada je na sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća zaključeno da GSV podržava reguliranje prava zaposlenih granskim kolektivnim ugovorom, a pojedine specifičnosti unutar djelatnosti kroz dodatke kolektivnom ugovoru.

ZAGREB - Protiv Ljube Ćesića Rojsa policija je podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da je pomogao u skrivanju haškog optuženika Ivice Rajića, omogućivši mu fiktivno zaposlenje u Ministarstvu obrane te besplatno stanovanje u vojnom objektu. Ljubo Ćesić je odbacio policijske sumnje da je pomagao u skrivanju haškog optuženika Ivice Rajića, omogućivši mu fiktivno zapošljavanje u Ministarstvu obrane i besplatno stanovanje u vojnom objektu od 1994. do 1996. Tvrdi da je 1994. bio na hrvatskim bojištima, a 1996. kao general bojnik HV sa svojom 66. pukovnijom na izgradnji u Bosni i Hercegovini te da u tom razdoblju nije imao ovlasti, niti mogućnosti ikoga zaposliti u MORH. Dodao je da je tek 1998. postao pomoćnik ministra obrane zadužen za gospodarenje.

SPLIT - Pritvoreni optuženik u slučaju "Lora" Tonči Vrkić, koji je prije 15 dana počeo odbijati hranu u zatvorskom restoranu prosvjedujući zbog sporosti sudskog postupka, danas je ponovno redovito uzimao obroke, doznaje se od upravitelja splitskog zatvora Zorana Raguzina. Tonči Vrkić jedan je od četvorice pritvorenih od ukupno osmorice optuženih za ratni zločin nad srpskim civilima počinjen 1992. godine u vojno-istražnom centru "Lora" u Splitu. Javnosti se otvorenim pismom obratio Anđelko Botić, također pritvorenik u slučaju "Lora", koji ističe da bi sud trebao što prije zakazati glavnu raspravu. Botić kaže kako se javnosti odlučio obratiti nakon više od 500 dana provedenih u pritvoru.

ZAGREB - Potrošačka košarica Nezavisnih hrvatskih sindikata pokazuje da je četveročlana hrvatska obitelj u siječnju mogla pokriti svega 70 posto minimalnih životnih troškova, a obitelji s djecom školske dobi tek 46 posto. Prosječna košarica za siječanj, koja uključuje troškove prehrane, higijene, o¸dijevanja, stanovanja, prijevoza i kulture, iznosila je 6.205 kuna, što je 0,57 posto manje nego u prosincu, pokazuje izračun NHS-a. Prosječna plaća isplaćena u prosincu iznosila 4.352 kune i bila je dostatna za pokrivanje 70,13 posto troškova, što je 3,99 posto više nego prethodnog mjeseca.

ZAGREB - Hrvatska narodna banka (HNB) reagirala je na napise u medijima s jučerašnje sjednice saborskog Istražnog povjerenstva za "Viktor Lenac", navodeći kako ne odgovara činjenicama da je guverener HNB-a izdao nalog Riječkoj banci da Povjerenstvu ne da podatke o kreditima koje je dizao bivši direktor "Lenca" Damir Vrhovnik. HNB nije izdao nikakav nalog koji bi na bilo koji način otežao rad Istražnog povjerenstva i riječ je o čistoj insinuaciji kojom se središnja banka nastoji diskreditirati, navodi se u priopćenju HNB-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙