FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 17. veljače 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati.
ZAGREB, 17. veljače 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Hrvatski sabor potvrdio je danas nove ministre u Vladi - Neven Ljubičić novi je ministar zdravstva, Damir Polančec potpredsjednik Vlade za gospodarstvo, a Kolinda Grabar Kitarović ministrica vanjskih poslova i europskih integracija. Odmah po glasovanju novi članovi Vlade prisegnuli se pred Saborom. Premijer Ivo Sanader rekao je da će imenovanjem novih ljudi Vlada dobiti novu snagu za nastavak dobrog gospodarskog trenda, koji se, kako je rekao, očituje u rastu izvoza, jačanju gospodarske diplomacije i zaustavljanju nezaposlenosti. Premijer je zahvalio bivšim ministrima zdravstva i vanjskih poslova - Hebrangu i Žužulu, na uspješnu radu. "Ta dva čovjeka u proteklu su razdoblju pomogli da Vlada ostvari bitne ciljeve u prvoj godini mandata", rekao je Sanader.

ZAGREB - U saborskoj raspravi o predloženoj rekonstrukciji Vlade oporba je uglavnom isticala da, iako zbog političkih i ideoloških razloga ne može podržati nove ministre, želi Vladi uspjeh, posebno u približavanju Hrvatske EU. "Neuspjeh Vlade znači i neuspjeh hrvatske politike u cijelosti", izjavio je Damir Kajin iz IDS-a. Novim članovima Vlade poručio je da će, pod paskom javnosti i teškoćama u budućem radu, požaliti dan kada su došli u Vladu. "Prokopat će im se utroba, žalit će dan kada su svoja dobra radna mjesta zamijenili mjestom u Vladi", kazao je Kain.

ZAGREB - Vlada je danas Hrvatskom saboru na hitnu potvrdu poslala Sporazum između Hrvatske i SiCG o zaštiti prava hrvatske manjine u SiCG i srpske i crnogorske manjine u Hrvatskoj. Manjine ne mogu biti točka razdora, već povezivanja u hrvatsko-srpskim odnosima, one mogu doprinijeti punoj normalizaciji odnosa, kazao je premijer Ivo Sanader na sjednici Vlade. Uvjeren je kako dvije države dijele zajedničku viziju u zajedničkoj Europi. Sporazumom koji čeka potvrdu Sabora dvije će države pripadnicima manjina osigurati pravo na izražavanje, očuvanje i razvijanje nacionalnog, kulturnog, jezičnog i vjerskog identiteta. Osigurat će im i pravo na održavanje i razvijanje manjinskog školstva, odnosno obrazovanja i medija, kao i uporabu znamenja i simbola nacionalne manjine. Predviđa osnivanje Mješovitog odbora koji će pratiti provedbu Sporazuma, a sastajat će se najmanje jednom godišnje.

VINKOVCI/ILOK - U obiteljskoj kući u Mohovu, mjestu nedaleko Iloka, samoubojstvo vješanjem počinio je razvojačeni hrvatski branitelj Jure Bošnjak (1951.), izvijestila je danas Policijska uprava vukovarsko-srijemska. Bošnjak je samoubojstvo počinio 15. na 16. veljače, na tavanu obiteljske kuće vješanjem o gredu. Pokojnik je bio zaposlen u vukovarskom Čazmatransu, razvojačeni je branitelj s činom poručnika i liječen je od PTSP-a. Bio je pripadnik 204. Vukovarske brigade, 124. Vukovarske brigade te 10. Domobranke pukovnike. Također je bio i predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga grada Iloka.

ZAGREB - Treći međunarodni dani marketinga "PRIME 2005", započeli su danas na Zagrebačkom velesajmu, a okupili su 160 izlagača iz 17 zemalja. Sajam okuplja oglašivače, medije, istraživačke i produkcijske kuće i druge sudionike industrije marketinga. Osnovni cilj PRIME-a, zajedničkog projekta ZV-a i gospodarskog interesnog društva za tržišno komuniciranje HURA, jest prezentacija noviteta na području tržišnih komunikacija. Za poslovne posjetitelje i građanstvo sajam je otvaren danas prijepodne, a svečano otvaranje predviđeno je za večeras kada će PRIME otvoriti ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić.

ZAGREB - Pjesnik i esejist Ivan Rogić Nehajev dobitnik je ovogodišnjeg "Goranova vijenca" za ukupan prinos pjesničkoj umjetnosti i hrvatskoj književnosti. Nagradu za mlade pjesnike "Goran" dobila je pjesnikinja Ivana Bodrožić, izvijestilo je danas Studentsko kulturno-umjetničko društvo "Ivan Goran Kovačić". Rogić Nehajev rođen je 1943. u Senju. Bio je prvi i glavni urednik lista "Tlo" i član osnivačkih redakcija listova i časopisa "Kamov" i "Pitanje". Ivana Bodrožić je, između 72 prijavljena, dobila nagradu za rukopis "Prvi korak u tamu". Bodrožić je rođena 1982. u Vukovaru. Objavljivala je poeziju u Quorumu i Vijencu te u radijskoj emisiji Poezija na glas.

ZAGREB - U željezničkom, autobusnom i zračnom prometu u Hrvatskoj jutros nije bilo većih teškoća izazvanih vremenskim neprilikama, kao ni duljih zastoja, doznaje se od dežurnih služba u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙