FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 16. veljače 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 21 sat.
ZAGREB, 16. veljače 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Hrvatska je dobila Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija. Hrvatski sabor popodne je izglasovao izmjene u Zakonu o ustrojstvu i djelokrugu središnjih tijela državne uprave slijedom kojih su spojena ministarstava vanjskih poslova i europskih integracija. Na čelu novoga ministarstva bit će dosadašnja ministrica europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović, a Sabor bi to trebao potvrditi sutra, kada i nove članove Vlade - ministra zdravstva i socijalne skrbi Nevena Ljubičića i potpredsjednika Vlade za gospodarstvo Damira Polančeca. Premijer Ivo Sanader ustrajao je da je glavni razlog spajanju želja da se izbjegne preklapanje poslova dvaju ministarstava. Odbacio je oporbene tvrdnje po kojima je spajanje uvjetovano nedostatkom dobrih kadrova.

ZAGREB - Hrvatska Vlada sutra bi Saboru trebala predložiti zakon o potvrđivanju Sporazuma Hrvatske i SiCG o zaštiti prava hrvatske manjine u SiCG, te srpske i crnogorske manjine u Hrvatskoj. Trebala bi donijeti odluku da se Fondu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata bez naplate prenese sedam posto dionica HT-a. Banski dvori na sutrašnjoj bi sjednici trebali utvrditi zakonski prijedlog o sudovima, te prijedloge da se izmjene zakoni o Državnom sudbenom vijeću, o područjima posebne državne skrbi te o brdsko-planinskim područjima. Vlada će, najavljuje se, sutra novčano nagraditi Janicu Kostelić za zlatne medalje osvojene na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju, te rukometnu reprezentaciju gluhih za zlato osvojeno na Olimpijadi gluhih u Melbournu.

ZAGREB - Ministarstvo unutarnjih poslova najodlučnije je opovrgnulo današnje navode Hrvatskoga centra P.E.N.-a o "policijskom uhođenju novinara, njihovu zastrašivanju, pokušaju ograničavanja slobode riječi, slobode novinara i osnovnih građanskih sloboda". Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun ocijenjuje da autor priopćenja " očito nepoznavanjem sustava ili slučajnom 'zabunom', u javnosti nastoji stvoriti opasan dojam o Hrvatskoj kao policijskoj državi". Hrvatski centar P.E.N.-a danas je najoštrije osudio ponašanje hrvatske politike i lakoću kojom se tolerira policijsko uhođenje novinara, njihovo zastrašivanje, pokušaj ograničavanja slobode riječi, slobode novinara i osnovnih građanskih sloboda, koje je potpisao predsjednik Zvonko Maković.

ZAGREB - Trener nogometnog kluba Varteks i bivši trener hrvatske nogometne reprezentacije Miroslav Ćiro Blažević saslušan je danas u USKOK-u u predistrazi o navodnom namještanju utakmica Hrvatske nogometne lige i kupovanju sudaca. Ravnatelj USKOK-a Željko Žganjer potvrdio je Hini da je s Blaževićem obavljen razgovor u USKOK-ovim prostorijama, ali o sadržaju tog razgovora, kao i o daljnjem postupanju USKOK-a nije mogao govoriti jer se radi o postupcima u predistražnoj fazi koji predstavljaju službenu tajnu. Blažević je kazao da je razgovor s ravnateljem USKOK-a trajao dva sata ali da ništa konkretno nije imao za reći.

ZAGREB - Hrvatsko novinarsko društvo (HND) zatražilo je danas od Programskog vijeća i Etičkog povjerenstva HRT-a da ispitaju slučaj neemitiranja dva priloga o imovini premijera Ive Sanadera u emisiji "Latinica", a Vijeće za medije Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava ocijenilo je da je riječ o nezakonitom kraćenju emisije. Programsko vijeće HRT-a danas je najavilo da će o tom slučaju raspravljati na idućoj sjednici na kojoj se očekuje očitovanje vodstva HRT-a, dok u Etičkom povjerenstvu zahtjev HND-a za sada nisu željeli komentirati.

ZAGREB - Tajništvo Hrvatskog sabora demantiralo je da Sabor gradi hotel za zastupnike koji nisu iz Zagreba, kako je danas na naslovnici objavio Večernji list, a tekst i, posebno, njegovu opremu, ocijenio je "nekorektnim i netočnim". "Bombastičan naslov na naslovnoj stranici koji implicira da je gradnja nekakvog hotela u tijeku ili neposredno predstoji činjenično je neistinit, ne proizlazi iz teksta i potpuno je proizvoljan", kaže se u priopćenju Tajništva Hrvatskog sabora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙