FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počelo spašavanje trajekta sa 732 putnika u Sredozemlju

TOULON, 14. veljače 2005. (Hina/dpa/AFP) - Francuska i španjolskaobalna straža u ponedjeljak su uputile brodove i zrakoplove u pomoćtrajektu Voyager, koji se sa 732 putnika i članova posade našao uteškoćama zbog olujnog vremena u Sredozemnom moru, priopćili sufrancuski dužnosnici.
TOULON, 14. veljače 2005. (Hina/dpa/AFP) - Francuska i španjolska obalna straža u ponedjeljak su uputile brodove i zrakoplove u pomoć trajektu Voyager, koji se sa 732 putnika i članova posade našao u teškoćama zbog olujnog vremena u Sredozemnom moru, priopćili su francuski dužnosnici.

Francuska obalna straža priopćila je da je Voyager "u teškoj situaciji" između Baleara i Sardinije, "ali još ima kontrolu".

Iako su mu neki motori oštećeni, brod i dalje plovi na vlastiti pogon, usred oluje u kojoj vjetar doseže brzinu od 100 kilometara na sat, s valovima visokim između 9 i 14 metara (odnosno 8 bofora).

Prema informacijama odgovornih za tehničko upravljanje brodom, jedan je golemi val polomio stakleni vjetrobran na zapovjednom mostu, pa je voda oštetila eklektrično napajanje trajekta, isključivši komunikacijski sustav i sustav za nadzor pogonskih motora.

Na trajektu koji je u nedjelju isplovio iz Tunisa za Barcelonu navodno ima oko 480 putnika, većinom Španjolaca, i 296 članova posade, iako se u francuskom priopćenju spominju 732 osobe.

Francuske obalne vlasti poslale su dva zrakoplova i remorker, Španjolska je uputila remorker i jedan zrakoplov, a jedan je britanski tanker, koji se nalazi u blizini, skrenut s pravca kako bi došao u pomć trajektu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙