FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Umrla sestra Lucia, posljednja vidjelica iz Fatime

LISABON, 14. veljače 2005. (Hina/dpa) - Sestra Lucia de Jesus dosSantos, koja je 1917. godine bila jedno od troje djece kojoj se uportugalskoj Fatimi navodno ukazala Djevica Marija, preminula je unedjelju, objavili su mediji.
LISABON, 14. veljače 2005. (Hina/dpa) - Sestra Lucia de Jesus dos Santos, koja je 1917. godine bila jedno od troje djece kojoj se u portugalskoj Fatimi navodno ukazala Djevica Marija, preminula je u nedjelju, objavili su mediji.

Sestra Lucia, od mnogih proglašena jednom od najutjecajnijih katolkinja XX. stoljeća, umrla je u 98. godini u samostanu u Coimbri u središnjem Portugalu. Ona je bila posljednja preživjela od troje vidjelaca Gospe.

Lucia je imala deset godina kad se Djevica Marija ukazala više puta njoj i još dvoje djece - Franciscu i Janciti - između 13. svibnja i 13. listopada 1917. godine. Marija je kroz troje djece poslala poruku mira u kojoj je pozvala sve ljude da prihvate kršćanstvo i predaju se molitvi i pokori.

Četiri desetljeća nakon Gospina prikazanja, Vatikan je službeno priznao Čudo iz Fatime, čime je portugalsko svetište postalo jedno od najsvetijih mjesta katolicizma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙