FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 11. veljače 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do4,30 sati.
ZAGREB, 11. veljače 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 4,30 sati.

ZAGREB - Predstavnici izraelskog memorijalnog centra za žrtve holokausta Yad Vashema pozvali su 30-ak hrvatskih nastavnika na edukaciju o holokaustu u Izrael, izjavio je sinoć ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac nakon što se danas vratio iz višednevna posjeta Izraelu. Hrvatski bi nastavnici nakon te izobrazbe i sami postali poučavatelji i u Hrvatskoj, i izvan nje o kompleksnom pitanju holokausta, rekao je Primorac za Hinu, izrazivši zadovoljstvo posjetom i prijateljskim prijamom u Izraelu Ministar je u višednevnu radnom posjetu Izraelu bio s izaslanstvom hrvatskih znanstvenika s Instituta "Ruđera Boškovića", Brodarskog instituta, Poslovno-inovacijskog centra - BICRO te s predstavnikom Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja.

ZAGREB - Zamjenica predsjednika HDZ-a i predsjednica zagrebačkog HDZ-a Jadranka Kosor najavila je sinoć da će HDZ pobijediti na predstojećim lokalnim izborima dodavši da Zagreb treba upravu koja će rješavati probleme građana, a ne se međusobno gložiti. "Započnimo u Dubravi težak posao koji će dovesti do rezultata, a jedini rezultat koji priznajem je pobjeda", poručila je Kosor na svečanosti obilježavanja 15. obljetnice HDZ-a Dubrava. U izbore za grad Zagreb idemo bez ostatka, pripreme smo već započeli a kao predsjednica Gradskog odbora spremna sam obići sve područne odbore i većinu temeljnih ogranaka HDZ-a, kazala je Kosor.

ZAGREB - Najbolji mobilni uređaj u Hrvatskoj 2004., prema izboru čitatelja magazina za bežićne tehnologije "Moj Moby", je Nokia 6230, objavljeno je sinoć u Muzeju za umjetnost i obrt, gdje je taj magazin organizirao završnicu svog petog nacionalnog izbora mobitela godine te dodijelio nagrade "Zlatni moby". U konkurenciji za te nagrade, kako je kazala glavna urednica magazina "Moj Moby" Ana Penović, bilo je 60 modela mobilnih uređaja, koji su se tijekom prošle godine pojavili na hrvatskom tržištu posredstvom ovlaštenih distributera i legalno se prodavali u hrvatskim trgovinama. Dodala je da je najbolji mobitel 2004. biralo oko četiri tisuće čitatelja toga magazina.

ZAGREB - Na izložbi "7705 Zagreb - Graz", otvorenoj sinoć u Galeriji Klovićevi dvori, predstavljeni su najnoviji radovi 19 austrijskih umjetnika, članova štajerske umjetničke inicijative "Grupa 77". U nazočnosti brojnih uzvanika, među kojima su bili i austrijski umjetnici te ministar kulture Božo Biškupić i austrijski veleposlanik u Hrvatskoj Hans Knitel, izložbu je otvorila pomoćnica ministra kulture za međunarodnu suradnju Goranka Horjan. Taj umjetnički projekt, podsjetila je Horjan, rezultat je regionalne suradnje koja se provodi u sklopu inicijative Europske unije "Stari susjedi - novi partneri". "Grupu 77" utemeljili su 1977. poznati austrijski slikar Gottfried Fabian i njegovi prijatelji-umjetnici kako bi potaknuli promjene na tadašnjoj štajerskoj umjetničkoj sceni koju su smatrali okoštalom i konzervativnom.

ZAGREB - Dokumentarni filmovi Obrada Kosovca "Dr. Franjo Tuđman - prvi hrvatski predsjednik" i Jakova Sedlara "Tuđman - hrvatski George Washington" prikazani su sinoć na tribini "Hrvatsko slovo uživo" u zagrebačkoj Hrvatskoj kulturnoj zakladi. Prikazivanje filmova organizirala je koprivnička Udruga branitelja i udovica Domovinskoga rata, a o filmovima su govorili predsjednik Udruge Mladen Pavković i autori filmova Obrad Kosovac i Jakov Sedlar. Mladen Pavković je upozorio kako je u hrvatskoj javnosti zanemareno obilježavanje važnih obljetnica iz hrvatske kulturne i političke povijesti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙