FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael-Hrvatska 3:3

JERUZALEM/ZAGREB, 9. veljače 2005. (Hina) - U prijateljskoj utakmiciodigranoj u Jeruzalemu, reprezentacije Izraela i Hrvatske odigrale subez pobjednika, 3:3 (1:1).
JERUZALEM/ZAGREB, 9. veljače 2005. (Hina) - U prijateljskoj utakmici odigranoj u Jeruzalemu, reprezentacije Izraela i Hrvatske odigrale su bez pobjednika, 3:3 (1:1).

Utakmica je odigrana u Jeruzalemu na stadionu Teddy pred 3.000 gledatelja, a sudio je Cipranin Panilokis Kalis.

IZRAEL: Auarte, Benado, Gershon, Saban, Casy, Afek (od 89. Harazi), Badir (od 71. Suan), Tal (od 71. Katan), Benayoun, Nimni (od 83. Golan), Balili (od 90. Revivo)

HRVATSKA: Pletikosa, Tomas (od 46. Sablić), R.Kovač, Šimunić (od 64. Neretljak), Srna, N.Kovač (od 64. Vranješ), I.Leko, Pranjić (od 77. Babić), Kranjčar (od 70. J. Leko), Klasnić, Da Silva (od 77. Bjelanović)

STRIJELCI: 0:1 Klasnić (15), 1:1 Balili (39), 1:2 Srna (56 - 11m), 2:2 Benayoun (76), 2:3 Klasnić (79), 3:3 Golan (85)

Hrvatska reprezentacija je prekinula pobjednički niz u dvobojima protiv Izraela. Nakon tri pobjede i razlike pogodaka 7:0, hrvatska vrsta je u Jeruzalemu odigrala 3:3. Bila je to prva nogometna utakmica u tom gradu u posljednjih 11 godina. Posljednja reprezentacija koja je gostovala u "svetom gradu" bila je Argentina 1994. godine.

Odabranici izbornika Zlatka Kranjčara tri puta su vodili, no domaćin je se uporno vraćao i u samoj završnici bio je čak i bliže pobjedi.

Hrvatska je odlično otvorila ogled. Potpuno je kontrolirala utakmicu, dominirala sredinom terena posve ukočivši suparnika. Takva igra je rezultirala pogotkom Klasnića u 15. minuti. Osam minuta kasnije Da Silva je izbio sam pred izraelskog vratara, no Auate je odlično reagirao. Izraelci su došli do daha tek u samoj završnici utakmice.

Iskoristili su opuštanje hrvatske momčadi i prvo u 38. minuti opasno ugrozili Pletikosu, no Benayoun je pogodio vratnicu, a potom je Nimni promašio prazan gol. No već u sljedećem napadu Balili je iskoristio ubačaj Afek te svladao Pletikosu.

U drugom poluvremenu Hrvatska je igrala daleko konfuznije, posebice u obrani koja je načinila niz pogrešaka.

U 56. minuti je Srna realizirao jedanesterac nakon što je vratar Auate srušio Da Silvu.

U 76. minuti je Neretljak izgubio loptu na sredini terena i Izarelci su brzom kontrom izjednačili. Kada je Hrvatska nakon akcije Srna, Bjelanović, Klasnić u 79. minuti došla do trećeg vodstva, činilo se kako će tu biti kraj golovima.

No, u 85. minuti je kompletna obrana, na čelu s Pletikosom ispala naivna, što je Golan iskoristio za treće izjednačenje. U samoj završnici Izrael je imao dvije izgledne prilike, a sudac Kalis nije dosudio očiti jedanaesterac za domaćine nakon što je Srna srušio Benayouna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙