FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bode Miller želi revolucionarizirati skijanje

BORMIO, 9. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Najsvestraniji skijašdanašnjice, osebujni Amerikanac Bode Miller zaprijetio je u svojojdnevnoj kolumni za Denver Post da će nakon Olimpijskih igara 2006.godine u Torinu napustiti reprezentaciju SAD-a i osnovati vlastituekipu.
BORMIO, 9. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Najsvestraniji skijaš današnjice, osebujni Amerikanac Bode Miller zaprijetio je u svojoj dnevnoj kolumni za Denver Post da će nakon Olimpijskih igara 2006. godine u Torinu napustiti reprezentaciju SAD-a i osnovati vlastitu ekipu.

Miller je naglasio kako je nezadovoljan načinom plaćanja skijaša, te da čak razmišlja i o pokretanju natjecanja koje bi bilo konkurentno Svjetskom kupu.

"Mnogo me ljudi pita je li stvarno moguće da završim karijeru nako Igara u Torinu. To je jedna od mogućnosti, druga je da nakon Torina uzmem godinu dana odmora, a treća da napustim reprezentaciju i osnujem svoju vlastitu ekipu. Već sam razgovarao s reprezentativnim kolegom Erikom Schlopyjem o pokretanju skijaškog Pro Toura ili o osnivanju ekipe koja bi se samostalno natjecala u utrkama Svjetskog kupa. Svaki član naše ekipe imao bi zagarantiranu plaću, pa bi i skijaši koji nisu toliko dobri kao primjerice ja bili redovito plaćeni. Smatram kako se skijaške ekipe ne odnose prema ovome sportu na način na koji bi trebale. Postoji mnogo natjecatelja koji od svojih nastupa ne mogu zaraditi za pristojan život. Kako su sada stvari postavljene, mi skijaši bismo se trebali ponašati prema unaprijed određenom programu i samo trenirati i natjecati se. U tome ne vidim ništa zabavno. S druge strane, kada bih osnovao vlastitu ekipu, svi njeni članovi bi imali priliku za malo odmora i zabave tijekom sezone", piše Miller.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙