FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UBS objavio rekordnu dobit u 2004.

ZUERICH, 8. veljače 2005. (Hina/AFP) - Švicarska bankarska skupina UBSnajavila je u utorak u Zuerichu rekordnu dobit u 2004. od 8,09milijardi švicarskih franaka zahvaljujući vitalnim financijskimtržištima i povećanim bankovnim pristojbama.
ZUERICH, 8. veljače 2005. (Hina/AFP) - Švicarska bankarska skupina UBS najavila je u utorak u Zuerichu rekordnu dobit u 2004. od 8,09 milijardi švicarskih franaka zahvaljujući vitalnim financijskim tržištima i povećanim bankovnim pristojbama.

Ta dobit koju je ostvarila financijska jezgra bankovne grupe UBS predstavlja povećanje od 29 posto u odnosu na prethodnu godinu.

"To je najbolji godišnji rezultat u povijesti UBS-a i vjerujemo da odražava naš snažni naglasak na rast", kazao je izvršni direktor UBS-a Peter Wuffli.

Rezultati UBS-a uvelike su premašili očekivanja analitičara, koji su prognozirali godišnju dobit od 7,7 milijardi do gotovo osam milijardi franaka.

UBS je napomenuo da je ostvario i najbolji rezultat u četvrtom tromjesečju u povijesti poslovanja, zabilježivši dobit od 2,02 milijarde franaka, što je 12 posto više u odnosu na isti period godinu dana ranije.

Rast u četvrtom tromjesečju temelji se uglavnom na povećanim prihodima od trgovine uslijed "poboljšane" aktivnosti na financijskim tržištima nakon predsjedničkih izbora u SAD-u, ustvrdili su u UBS-u.

Godišnja stopa rasta bila je poduprta ponajprije snažnim prihodima od upravljanja imovinom, pri čemu je UBS profitirao i od "znatnog" porasta broja transakcija i bankovnih pristojbi. Klijenti su u banku donijeli 88,9 milijardi franaka novog novca, što je porast od 29 posto u odnosu na 2003.

UBS je procijenio da prihodi od pristojbi i komisija čine 52 posto ukupnih operativnih prihoda od ukupno 41,07 milijardi franaka u 2004.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙