FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 8. veljače 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 4,30 sati
ZAGREB, 8. veljače 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

ZAGREB - Državno izborno povjerenstvo (DIP) opetovalo je jučer potrebu izmjene izbornog zakonodavstva. DIP je o svojim stajalištima obavijestio predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa i premijera Ivu Sanadera, te predložio da se o tom pitanju čim prije otvori politička i stručna rasprava i donesu propisi koji će modernizirati izborne procese u Hrvatskoj. Povjerenstvo drži da bi, umjesto sa sadašnjih šest, jednim zakonom trebalo urediti sva pitanja koja se odnose na postupak izbora. DIP opetuje nužnost da postane stalno, profesionalno tijelo.

ZAGREB - Petero hrvatskih novinara jučer je uputilo pisani zahtjev Hrvatskom novinarskom društvu, saborskim odborima za nacionalnu sigurnost i ljudska prava, te Vijeću za civilni nadzor sigurnosnih službi, od kojih traže da istraže navode iz tjednika "Globus" da ih je Protuobavještajna agencija na čelu s bivšim ravnateljem Franjom Turekom tijekom 2003. i 2004. prisluškivala pod sumnjom da sudjeluju u medijsko-obavještajnoj kampanji protiv Hrvatske.

ŠIBENIK -Gotovo osam tona ribe zaplijenili su jučer u Nacionalnom parku "Kornatima" djelatnici šibenske Postaje pomorske policije, uhvativši u nezakonitu ribolovu dvije ribarice. Po riječima načelnika Postaje pomorske policije u Šibeniku Marija Palinića zaplijenjena riba (7,773 tone) najveća je količina ribe zaplijenjena u zadnjih deset godina na Jadranu. Nakon očevida policajci su ribarima su oduzeli alat, a zbog nezakonita ribolova u NP "Kornatima", gdje je zabranjen gospodarski ribolov, protiv njih će biti podnesena i kaznena i prekršajna prijava.

ZAGREB - Dvojezično izdanje knjige Ive Maroevića "Baštinom u svijet" predstavila je sinoć naklada petrinjskog ogranka Matice hrvatske u Matičinoj palači u Zagrebu. Maroevićeva knjiga "Baštinom u svijet - Muzeološke teme - Zaštita spomenika - Arhitektura" (In the World with the Cultural Heritage - Museology - Conservation - Architecture) zaokružuje hvalevrijedan opus koji nadilazi nacionalne okvire, rečeno je na predstavljanju i istaknuto kako je autor hrvatsko umjetničko blago uveo u europsku kulturu.

ZAGREB - Hrvatski su građani u prvih jedanaest mjeseci prošle godine 'podebljali' svoje kunske i devizne račune u bankama u Hrvatskoj za nešto više od 5,6 milijardi kuna, a poduzeća za 4,9 milijardi kuna. Snažan i stabilan rast kunskih depozita te blaži porast deviznih depozita kod banaka obilježio je cijelu 2004. godinu. Po najnovijim podacima Hrvatske narodne banke, na kraju studenoga lani ukupni su kunski depoziti kod banaka iznosili 24,1 milijardu kuna, što je za 34,3 posto više nego u istom mjesecu godine prije. Istodobno su devizni depoziti premašili iznos od 81 milijardu kuna te su bili za 5,5 posto nominalno viši nego u istom mjesecu 2003., odnosno viši za 7,9 posto ako se isključi utjecaj tečaja.

ZAGREB - Industrijska proizvodnja u Zagrebu je u prosincu prošle godine povećana za 4,8 posto u odnosu na studeni te za 7,5 posto prema prosincu prethodne godine. Tijekom cijele prošle godine zagrebačka je industrijska proizvodnja porasla za 2,5 posto u odnosu na 2003. godinu, podaci su Odjela za statistiku Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙