FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Hrvatska - za petak, 4. veljače

ZAGREB, 4. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 4. veljače.
ZAGREB, 4. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 4. veljače.

ZAGREB - Hrvatski sabor nastavit će 12. sjednicu raspravom o završnom Izvješću Državnog ureda za reviziju o obavljenim revizijama u pretvorbi i privatizaciji, kojim je obuhvaćeno 1556 revidiranih poduzeća u 1990-im godinama. U Izvješću stoji da je od tih 1556 trgovačkih društava tek 241 društvo (15,4 posto) ostvarilo ciljeve navedene u razvojnim programima, a 319 privatiziranih tvrtaka ciljeve je ostvarilo samo djelomično. U Izvješću Državnog ureda za reviziju upozorava se i na znatno smanjenje broja zaposlenih u procesu pretvorbe sa 635.373 zaposlenika, na 248.698. Državni revizori utvrdili su ukupno 1936 nepravilnosti, od kojih je 271 imala obilježje kaznenog djela, deset je privrednih prijestupa, a 237 prekršaja. Podignuta je 71 kaznena prijava, a od 78 prekršaja čak njih 75 'palo' je u zastaru, (Hrvatski sabor- Velika vijećnica, Trg Sv. Marka 6, u 9,30 sati).

ZAGREB - Konferenciju za novinare o konačnom financijskom izvješću predsjedničke kampanje Stjepana Mesića održat će voditeljica izbornog stožera i osoba zadužena za financije Štefanija Balog (Ured predsjednika, Pantovčak 241, u 12 sati).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare kluba saborskih zastupnika Libre Željko Pavlic će govoriti o Prijedlogu zakona o Državnom izbornom povjerenstvu, (Hrvatski sabor, dvorana Ivan Kukuljević, u 10 sati).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare kluba saborskih zastupnika SDP-a Gordana Sobol i Vesna Škulić će izvijestiti o humanitarnom koncertu Zdenke Kovačićek, a bit će nazočne i predstavnice udruga B.a.B.e. i Krug, (Hrvatski sabor, dvorana Ivan Kukuljević, u 11,30 sati).

ZAGREB - UNICEF u Hrvatskoj će na konferenciji za novinare predstaviti akciju "Svako dijete treba obitelj", a o potankostima i ciljevima akcije će izvijestiti i potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, (Hoto-toranj, Savska 32, u 11 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatske biskupske konferencije (HBK) pod nazivom "Dijete je uvijek Božji dar bez obzira na uvjete začeća" , (Tajništvo HBK-a , Kaptol 22, u 11 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Krhotine povijesti Pakraca" autorice mr.sc. Vijolete Herman Kaurić (Hrvatski institut za povijest, Opatička 10, 12 sati).

ZAGREB - Ugovor o subvencioniranju kamatnih stopa na kredite namijenjene zaštiti okoliša, energetskoj učinkovitosti i korištenju obnovljivih izvora energije bit će zaključen između Fonda za zaštitu okoliša i Hrvatske banke za obnovu i razvitak u Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, (Ul. Republike Austrije 20, u 10 sati).

ZAGREB - Predstavljanje programa CARDS 2002 "Lokalna partnerstva u procesu zapošljavanja" upriličuje šef Delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj Jacques Wunenburger, (HAK, Av. Dubrovnik 44, od 10 do 13 sati).

OSIJEK - Sjednica Skupštine Euroregionalne suradnje Dunav-Drava-Sava, (Županijska komora Osijek, u 11 sati).

OSIJEK - U Osijeku počinje obilježavanje 190. obljetnice rođenja biskupa J.J.Strossmayera te 100 godina od njegove smrti, a na Filozofskom fakultetu u Osijeku predavanje o biskupu Strossmayeru održat će đakovačko i srijemski biskup msgr. dr. Marin Srakić i prof.dr. Stanislav Marijanović, član Odbora za obilježavanje jubileja biskupa Strossmayera, (Filozofski fakultet, u 11 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige Milana Kangrge "Etika- osnovni problemi i pravci" (Hrvatski novinarski dom, Perkovčeva 2, 12 sati).

VIROVITICA - Svečanom premijerom Čehovljevog "Višnjika" počinje program obilježavanja 60. godišnjice kazališta Virovitica.

ŽUPANJA - Otvorenje 38. Šokačkog sijela, najznačajnije manifestacije tradicijske kulture u županjskoj Posavini, (kino "Mladost", u 19 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Suvremena umjetnost" francuske kritičarke i teoretičarke umjetnosti Catherine Millet (Galerija Klovićevi dvori, (Jezuitski trg 4, 19 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne: Neven Leskovar

poslijepodne: Srebrenka Parlov

navečer: Jasna Nahtigal Lazarić

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙