FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP rukomet: Hrvatska - SiCG 24:23 šira verzija

NABEUL, 3. veljače 2005. (Hina) - U posljednjem susretu druge skupinedrugog kruga svjetskog prvenstva rukometaša hrvatska reprezentacija jepobijedila Srbiju i Crnu Goru 24:23 (10:11).
NABEUL, 3. veljače 2005. (Hina) - U posljednjem susretu druge skupine drugog kruga svjetskog prvenstva rukometaša hrvatska reprezentacija je pobijedila Srbiju i Crnu Goru 24:23 (10:11).

Susret je odigran pred 3.000 gledatelja u dvorani 7. studenoga u Nabeulu, a sudili su Danci Lauren i Nielsen.

HRVATSKA: Šola, Losert, Kaleb 2, Balić 6, Lacković 3, Zrnić, Vori 1, Dominiković 2, Džomba 6 (3), Jeftić, Goluža, Šprem, Špoljarić 1, Buntić 3

SCG: Šterbik, Šarić, Đurković, Kojić, Ma.Krivokapić 1, Mi.Krivokapić 2, Đukanović, Stojanović, Petrić 2, Muratović 1, Sudžum 4 (2), Milosavljević 5 (4), Anđelković 5, Nikolić 3.

ISKLJUČENJA: Hrvatska 6, SCG 14

SEDMERCI: Hrvatska 6 (3), SCG 7 (6)

Hrvatski rukometaši plasirali su se u polufinale Svjetskog prvenstva pobjedom u odlučnoj utakmici nad Srbijom i Crnom Gorom sa 24:23 (10:11). Bila je to vjerovatno najteža utakmica hrvatske reprezentacije u zadnjih nekoliko godina, odigranoj bez Petra Metličića protiv protivnika koji u prvom poluvremenu nije igrao rukomet, već se doslovce tukao. Stoga i ogromna nervoza tijekom cijele utakmice koju su olimpijski i svjetski prvaci ipak riješili u svoju korist obranom Vlade Šole u zadnjim sekundama.

Reprezentacija SCG je započela susret kao što se i očekivalo, dubokom 3-2-1 obranom, sa grubim izlascima prema licima hrvatskih igrača. Danski suci nisu tolerirali njihov način igre pa su u prvih 30 minuta prikupili 10 minita kazne, a Ratko Đurković je zbog grubog prekršaja nad Lackovićem dobio crveni karton. Nažalost, hrvatski igrači to nisu iskoristili, već su razbranili Šterbika, koji je u prvom dijelu prikupio čak 10 obrana, pa je reprezentacija SCG prvi dio dobila pogotkom prednosti.

I drugi dio SiCG je počela bolje, poveli su sa 13:10, ali kako zbog sudaca više nisu mogli neprestano udarati hrvatske rukometaše, izabranici Line Červara su proigrali u napadu, te u 39. minuti pogotkom Balića konačno vodimo (16:15). To nije dugo trajalo, SiCG sa novim, ali jednako dobrim vratarem Šarićem opet odlazi na tri razlike (17:20) u 47. minuti.

Bodreni velikim brojem hrvatskih navijača naši rukometaši se konačno bude i u narednim pet minuta igraju najbolji rukomet, te sa serijom 4:0 i pogocima Balića i Džombe dolaze do vodstva 21:20. Posložila se i obrana, te je naših 5-1 izgledalo neprobojno za srpske strijelce.

Jedan od presudnih pogodaka postiže tada iz drugoga plana Špoljarić za 23:22, a iz kontre Džomba tri minute prije kraja povećava na 24:22. Nikolić pogotkom za 24:23 ostavlja utakmicu u neizvjesnosti, pogotovu nakon što Šprem promašuje sa krila u našem napadu dvije minute prije kraja. U uzbudljivoj završnici odlučila je obrana hrvatskih rukometaša - promašajem Sudžuma minutu prije kraja imamo 24:23 i loptu, no naš zadnji napad preko krila i opet preko Šprema odlazi u nepovrat. SiCG je imala dvadeset sekundi za izjednačenje, proigrali su Sudžuma na krilu čiji udarac Šola brani u uvodi hrvatsku u polufinale - četvrto zaredom na velikim međunarodnim natjecanjima.

Hrvatska će u polufinalu u subotu igrati sa drugoplasiranim iz 1. skupine, a to će biti Slovenija ili Francuska.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙