FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 31. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske u 21 sat
ZAGREB, 31. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske u 21 sat

ZAGREB - Krajem studenoga prošle godine hrvatski je inozemni dug iznosio 28,5 milijardi dolara, što je 4,94 milijarde više nego krajem 2003., najnoviji su podatci Hrvatske narodne banke. U odnosu pak na kraj studenoga 2003. vanjski je dug u studenom prošle godine bio nominalno veći za 31,7 posto, ili za 6,87 milijardi dolara. Statistika središnje banke pokazuje da je samo u studenome vanjski dug povećan za 1,2 milijarde dolara u odnosu na mjesec prije, a tom rastu najviše je pridonio rast zaduženja banaka, potom ostalih sektora, odnosno poduzeća, te rast vanjskog zaduženja države.

ZAGREB - Motorni benzini od sutra će na Ininim benzinskim postajama biti skuplji za prosječno 2,2 posto, eurodizel će poskupiti za 1,9 posto, dok se cijene dizela, plavog eurodizela i lož ulja neće mijenjati, izvijestili su danas iz Ine. Od sutra, 1. veljače do 7. veljače, motorni benzin s olovom Super 98 na Ininim će se benzinskim postajama prodavati po 7,70 kuna po litri. Za 2,2 posto poskupit će sve ostale vrste motornih benzina, pa će se bezolovni Eurosuper 95 prodavati po 7,11 kuna, bezolovni Super 95 po 7,01 kunu, a bezolovni Super Plus 98 po 7,27 kuna. Eurodizel i od sutra će se prodavati po 6,31 kunu po litri.

ZAGREB - Noćas do ponoći, svih 13 kandidata koji su sudjelovali u izborima za predsjednika države trebaju Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) dostaviti podatke o sredstvima koja su potrošili u izbornoj promidžbi i njihovu izvoru. Tu je obvezu, kažu danas u DIP-u, već ispunio dio kandidata. Nisu htjeli iznositi dodatne pojedinosti. U DIP-u su najavili da će dobivena izvješća sistematizirati te idućih dana, vjerojatno sredinom tjedna, objaviti u medijima te u "Narodnim novinama".

SPLIT - Policija je podnijela još jednu kaznenu prijavu protiv bivše predsjednice Općinskog suda u Supetru Ivane Domić (41) pod sumnjom da je počinila kažnjiva djela zloporabe položaja i ovlasti, prijevaru i zloporabu povjerenja, oštetivši vlasnike zemljišta na Braču za oko dva milijuna kuna, izvijestila je danas splitsko-dalmatinska Policijska uprava. Policija je priopćila, ne navodeći identitet osumnjičenika, kako je ponovno prijavila i odvjetnika Zorana Vulovića (48) zbog zloporabe povjerenja svojih klijenata u predmetu koji je vodila sutkinja Domić.

KRAPINA - Ni nakon danas održanog drugog sastanka sindikata i poslovodstva Done nema rješenja za 53 radnika tog gornjostubičkog poduzeća za preradu voća kojima prijeti otkaz. Krapinsko-zagorska županija danas je po drugi put u proteklih tjedan dana u svojim prostorijama organizirala pregovore, koje je predvodio zamjenik županice za gospodarstvo Đovani Broz. No obje strane nisu odstupile od svojih poznatih stajalište - sindikat poljoprivrede ne prihvaća najavljene otkaze, a poslovodstvo, na čelu s direktorom Done Slavkom Rakom, ne odustaje od otpuštanja viška radnika. Novi sastanak s poslovodstvom i sindikatima Broz je najavio za četvrtak, kada bi se konačno trebala saznati sudbina radnika Done.

OSIJEK - Vijeća nacionalnih manjina na području grada Osijeka danas su od Gradskog poglavarstva dobila nov prostor za svoj rad. Otvarajući nove prostorije osječki gradonačelnik Zlatko Kramarić istaknuo je kako je poštivanje prava nacionalnih manjina jedan od čimbenika demokratizacije hrvatskog društva. U novim prostorijama djelovat će vijeća albanske, bošnjačke, madžarske, njemačke, slovačke i srpske nacionalne manjine. Predsjednik Vijeća njemačke nacionalne manjine Ivan Hengl kazao je kako rad manjinskih vijeća na jednom mjestu smanjuje administrativne, financijske i ostale troškove.

ZAGREB - Osnivačka sjednica Upravnog vijeća Agencije za znanost i visoko obrazovanje održana je danas u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, priopćilo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa. Ministar Dragan Primorac naglasio je da Agencija predstavlja novo tijelo čije je osnivanje značajan iskorak u procesu usklađivanja hrvatskog sustava znanosti i visokog obrazovanja s europskim.

ČAKOVEC - Iz Međimurske županije pučki je pravobranitelj unazad dvije godine zaprimio samo 30-ak predstavka i pritužaba, što je najmanje od svih županija, rečeno je na današnjoj tiskovnoj konferenciji u Čakovcu nakon razgovora pučkog pravobranitelja Jurice Malčića sa županom Brankom Levačićem. U okviru programa o suradnji i uz novčanu potporu Misije OESS-a u Hrvatskoj pučki pravobranitelj Jurica Malčić sa zamjenikom Željkom Türom i stručnom suradnicom Marijom Bartolić počeo je danas višednevan boravak u Međimurskoj županiji tijekom kojeg će posjetiti tamošnje općine i gradove.

DUBROVNIK - S 11 glasova za smjenu, 14 protiv i šest suzdržanih nije prošao zahtjev oporbenih vijećnika u Skupštini Dubrovačko-neretvanske županije za smjenom župana Ivana Šprlje. Rasprava o povjerenju županu Šprlji održala se danas na izvanrednoj sjednici Županijske skupštine, na zahtjev oporbenih vijećnika iz HDZ-a, HSP-a, Hrvatskog bloka i jednog vijećnika DC-a u povodu provedbe natječaja za program Poduzetnik IV.

KRAPINA - Nakon višesatnih pregovora s policijom Edo Smrečki (31) iz krapinskog naselja Lepajci pustio je iz zatočeništva svoje dvoje djece i ženu Dijanu (27) koju je tijekom otmice teško ozlijedio. Smrečki je jutros u svoju kuću silom doveo suprugu Dijanu (27), s kojom vodi brakorazvodnu parnicu, i njihovo dvoje malodobne djece od osam i četiri godine. Pri otmici Smrečki je nožem ozlijedio suprugu. Edo je prvo pustio djecu, a suprugu je pustio iz kuće tek oko 13,30 sati nakon što je ona pala u komu. Prema riječima liječnika Zorana Rajkovića s Kirurgije zabočke bolnice, nakon operacije Dijanin život više nije bio u opasnosti. Edo Smrečki priveden je u krapinsku policiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙