FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nogomet: Novi sustav kvalifikacija za Euro 2008?

LONDON, 31. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Europski nogometni savez(UEFA) namjerava uvesti novi sustav kvalifikacija za Euro 2008. godineprema kojemu bi i trećeplasirane reprezentacije u skupinama zadržalepriliku za odlazak na završnicu u Švicarskoj i Austriji.
LONDON, 31. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Europski nogometni savez (UEFA) namjerava uvesti novi sustav kvalifikacija za Euro 2008. godine prema kojemu bi i trećeplasirane reprezentacije u skupinama zadržale priliku za odlazak na završnicu u Švicarskoj i Austriji.

Na Izvršnom odboru UEFA-e je da prihvati ili odbaci prijedlog prema kojemu bi reprezentacije u kvalifikacijama bile podijeljene u sedam skupina. Izravni plasman na Euro izborili bi samo pobjednici skupina, dok bi drugoplasirane reprezentacije razigravale u dodatnim kvalifikacijama protiv trećeplasiranih za preostalih sedam mjesta.

Prema tom prijedlogu u šest skupina bilo bi po sedam reprezentacija, dok bi u jednoj bilo njih čak osam.

Odluka o sustavu kvalifikacija za Euro 2008. bit će donesena u srijedu.

Također, UEFA bi željela ograničiti broj naturaliziranih nogometaša po reprezentaciji, te ograničiti broj igrača koji se smiju koristiti u jednom kvalifikacijskom ciklusu na 25 po reprezentaciji. Ti prijedlozi bit će raspravljeni na godišnjem kongresu UEFA-e u travnju u Estoniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙