FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Biennale idu šestorica umjetnika

ZAGREB, 31. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatski izbornik na 51.venecijanskom Biennalu Slaven Tolj predstavio je u ponedjeljakumjetnike koji će u lipnju predstavljati Hrvatsku na toj najpoznatijojmanifestaciji suvremene likovne umjetnosti.
ZAGREB, 31. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatski izbornik na 51. venecijanskom Biennalu Slaven Tolj predstavio je u ponedjeljak umjetnike koji će u lipnju predstavljati Hrvatsku na toj najpoznatijoj manifestaciji suvremene likovne umjetnosti.

Izbornik se odlučio za djela Gorana Trbuljaka, Tome Savića Gecana, Paska Burđeleza, Alena Florinčića, Zlatana Dumanića i Borisa Šinceka. Obrazlažući odabir spomenutih umjetnika, Tolj je kazao da je to jedan od mogućih pogleda na suvremenu hrvatsku likovnu umjetnost.

Tema ovogodišnjeg Biennala je "Iskustvo umjetnosti," rekao je Tolj u Ministarstvu kulture, najavivši da će se umjetnici predstaviti kroz video-instalacije, performance i konceptualne projekte.

Defanzivnost je glavna karakteristika ove šestorice umjetnika, svojim djelima ne nude nikakva rješenja, a u vremenu dominacije forme, ostaju vjerni sadržaju, objasnio je Tolj.

Organizacija hrvatskog nastupa u Veneciji povjerena je Umjetničkoj galeriji iz Dubrovnika. Izložba će biti postavljena u muzeju Fortuni San Marco-San-Benedeto u prostoru gdje su hrvatski umjetnici nastupali prije dvije godine. Ugovor o korištenju toga prostora potpisan je između grada Venecije i Umjetničke galerije Dubrovnik 27. siječnja ove godine rečeno je na konferenciji za tisak.

Ministar kulture Božo Biškupić je istaknuo kako ima puno povjerenje u Toljev odabir, dometnuvši da će navedeni umjetnici na najbolji mogući način predstaviti Hrvatsku na Biennalu, koje će biti otvoreno 12. lipnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙