FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svečano zatvoren ZILIK 2005.

KARLOVAC, 28. siječnja 2005. (Hina) - Zimska likovna kolonija ZILIK2005. večeras je svečano zatvorena u Karlovcu, uz izložbu likovnihdjela nastalih u petodnevnu radu stotinu djece i mladih u trimaradionicama i samostalnim radom 50-ak umjetnika.
KARLOVAC, 28. siječnja 2005. (Hina) - Zimska likovna kolonija ZILIK 2005. večeras je svečano zatvorena u Karlovcu, uz izložbu likovnih djela nastalih u petodnevnu radu stotinu djece i mladih u trima radionicama i samostalnim radom 50-ak umjetnika.

Za 32. koloniju, koja se održala u Dječjem domu "Vladimira Nazora" u Karlovcu, izbornik ZILIK-a Nikola Albaneže rekao je na svečanosti zatvaranja da postoji mnogo likovnih kolonija u Hrvatskoj, ali se ZILIK kao jedna od najstarijih odvaja posebnim ozračjem koji neki zovi "dobri duh ZILIK-a", a i rad s djecom čini je posebnom.

Po njegovim riječima glavna je značajka ovogodišnje priredbe bogatstvo ponude, jer su djeca i mladi mogli svaki dan birati likovnu tehniku, pa je nastala grafička mapa, otisnuta slikovnica Moj ZILIK, mnoštvo slika, keramičkih predmeta i tzv. instalacija. S djecom su u radionicama radili Boris Ljubičić, Nevenka Arbanas, Vesna Aralica, Denis Vokić, Marcela Munger, Marija Stanić i drugi.

Ravnateljica Dječjeg doma "Vladimira Nazora" Radmila Pajić najavila je da će se zbog dobra rada ilustratorske radionice, koja se održala prvi put i rezultirala tiskanjem pet stotina slikovnica, najvjerojatnije nastaviti i idućih godina. Rekla je također da je grafičar Zoran Durbić slikovnicu Moj Zilik visoko ocijenio, istaknuvši da bi trebalo izdati barem deset slikovnica u deset idućih kolonija, tako da i njihova estetska i umjetnička vrijednost raste kako raste i ZILIK.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙