FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Metličić: Bojim se da je za mene SP završen

SFAX, 28. siječnja 2005. (Hina) - Popis ozlijeđenih igrača hrvatskerukometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Tunisu svakim danomje sve duži, nakon što se na utakmici sa Španjolskom ozlijedio i PetarMetličić.
SFAX, 28. siječnja 2005. (Hina) - Popis ozlijeđenih igrača hrvatske rukometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Tunisu svakim danom je sve duži, nakon što se na utakmici sa Španjolskom ozlijedio i Petar Metličić.

Izbornik Lino Červar rekao je, međutim, novinarima da se ne želi "opterećivati" problemima i da mora "optimizam prenijeti na igrače".

Prije Metličića ozlijedili su se Venio Losert i Davor Dominiković, a na bolove se žali i Ivano Balić.

Metličiću je u utakmici sa Španjolskom prilikom jednog doskoka propalo koljeno, a sumnja se i na ozljedu mišića, pa je njegov daljni nastup u Tunisu pod velikim znakom pitanja.

"Bojim se kako je za mene prvenstvo završeno. Sigurno sam istegnuo ligamente koljena, no pravu dijagnozu saznat ćemo nakon magnetske rezonance," kazao je jedan od ključnih igrača u sastavu izbornika Line Červara. Metličić se ozlijedio na samom otvaranju utakmice sa "Crvenom furijom".

"Prilikom doskoka osjetio sam veliku bol. Odmah sam znao kako nije dobro," dometnuo je Metličić, koji je član španjolskog Ademar Leona.

Na bolove se žali i Ivano Balić. Srednji vanjski hrvatske vrste ima problema s koljenom i s gležnjem. Davor Dominiković uz staru ozljedu ahilove tetive sada ima i velikih problema s ramenom, dok je situacija s Losertom ista i pitanje je hoće li se uspjeti oporaviti od ozljede stražnje lože.

"Situacija nije blistava. Četvorica važnih igrača imaju velikih zdravstvenih problema. Pitanje je hoćemo li ih uspjeti pokrpati. Sve će biti jasnije nakon pregleda koje ćemo obaviti u lokalnoj bolnici," zaključio je Stanislav Peharec, šef zdravstvene ekipe hrvatske reprezentacije.

No brojni zdravstveni problemi koji su zadeseli olimpijske pobjednike i svjetske rukometne prvake u Tunisu nisu uništili optimizam hrvatskog izbornika Line Červara.

"Ne želim se opterećivati problemima koji su nas zadesili. Moram prenijeti optimizam na svoje igrače," kazao je Červar.

U posljednjoj utakmici C skupine hrvatska će odmjeriti snage sa Švedskom. U slučaju pobjede Hrvatska će u drugi krug prenijeti četiri velika boda, dok bi s porazom, Španjolska, Švedska i Hrvatska otišli dalje s po dva boda.

Šveđani su dominirali svjetskim rukometom devedesetih godina, no nakon što se raspala zlatna generacija, koju su predvodili Wislander i Olsson zapali su u krizu.

"Moramo igrati mudro i kontrolirati igru protiv Šveđana. Ključno je zaustaviti njihove brze kontre, jer vjerujem kako ćemo ukočiti njihov napad obranom 6-0," dodao je Červar.

Šveđani su protiv Španjolske imali veliku prednost, no na koncu su ipak izgubili.

"Šveđani će biti opterečeni nakon tog poraza. Nama pobjeda donosi mnogo jer bi bila velika stvar prenijeti četiri boda u drugi krug. Bitna je volja, moji igrači moraju pružiti maksimum. Ukoliko pružimo borbenu i srčanu igru, već će to biti naša pobjeda, jer je teško prigovoriti igračima koji pruže svoj maksimum."

Hrvatski izbornik se posebno osvrnuo na igru središnjeg obrambenog zida. Po njegovom mišljenju četvorka - Špoljarić, Goluža, Vori i Dominikvić još uvijek ne igra kako bi trebala.

"Obrana nam je dosta propusna. Nije dovoljno pokretljiva i ta četvorka mora igrati malo bolje," rekao je Červar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙