FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Australian Open: Nakon 17 godina ponovno Australac u finalu

MELBOURNE, 28. siječnja 2005. (Hina/dpa) - U finalu prvog grand slamturnira sezone Australian Opena igrat će Rus Marat Safin i domaćitenisač Lleyton Hewitt, koji je u današnjem polufinalu pobijedioAmerikanca Andya Roddicka 3-6, 7-6 (3), 7-6 (4), 6-1.
MELBOURNE, 28. siječnja 2005. (Hina/dpa) - U finalu prvog grand slam turnira sezone Australian Opena igrat će Rus Marat Safin i domaći tenisač Lleyton Hewitt, koji je u današnjem polufinalu pobijedio Amerikanca Andya Roddicka 3-6, 7-6 (3), 7-6 (4), 6-1.

Amerikanac je odlično servirao, zabio je 31 as, a ukupno je skupio 66 izravnih poena. Također, u trećem setu imao je vodstvo 3-0, ali to nije uspio iskoristiti. Ponovio je grešku iz drugog seta, izgubio je u tie-breaku. Nakon toga njegova je igra pala i Hewitt se prošetao kroz četvrti set. Ključnim su se pokazale neprisiljene greške. Roddick ih je napravio čak 50, odnosno 29 više od svog protivnika.

"Roddickova igra je puna siline i doista ga je teško izmoriti. Mislim da se ključni trenutak dogodio u tie-breaku drugog seta. Bio je to veliki poen. Presretan sam, za ovo sam se pripremao pola godine", izjavio je Hewitt.

Finale je na rasporedu u nedjelju u večernjim satima. Tako će se po prvi puta u stogodišnjoj povijesti Australian Opena muško finale igrati po noći.

"Što reći o Safinu. Čovjek je dobio prvog igrača današnjice. Na Australian Openu uvijek igra dobro i čeka me težak meč. No, ja sam spreman, i mentalno i fizički", dodao je Hewitt.

Australci nisu imali predstavnika u muškom finalu Australian Opena od 1988., kada je Pat Cash izgubio od Šveđanina Matsa Wilandera. Posljednji Australac koji je slavio u Melbourneu bio je Mark Edmondson 1976. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙