FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska i Mađarska zajadno u organizaciju EURA 2012.

NAGYKANIZSA/ZAGREB, 28. siječnja 2005. (Hina) - U Gradskoj viječnici uNagykanizsi danas su predsjednik Ureda za šport Mađarske AttilaAbraham i državni tajnik u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športaRH Želimir Janjić potpisali deklaraciju o podnošenju zajedničkekandidature za organizaciju nogometnog prvenstva Europe 2012. godine.
NAGYKANIZSA/ZAGREB, 28. siječnja 2005. (Hina) - U Gradskoj viječnici u Nagykanizsi danas su predsjednik Ureda za šport Mađarske Attila Abraham i državni tajnik u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa RH Želimir Janjić potpisali deklaraciju o podnošenju zajedničke kandidature za organizaciju nogometnog prvenstva Europe 2012. godine.

Svečanom činu potpisivanja deklaracije, kojom se dvije susjedne zemlje obvezuju na organizaciju jednog od najvećih športskih događaja i u kojem bi se utakmica otvaranja igrala u Hrvatskoj, a finale u Mađarskoj, nazočili su pomoćnica ministra za sport Romana Caput-Jogunica, saborski zastupnik Franjo Arapović, veleposlanik RH u Mađarskoj Stanko Nick te predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s predsjednikom Vlatkom Markovićem, dopredsjednikom Vladom Zecom, članom Izvršnog odbora HNS-a Dragutinom Katatalenićem i glavnim tajnikom Zorislavom Srebrićem.

U izaslanstvu Mađarske, u kojem su uvjereni da u suradnju s Hrvatskom mogu dobiti organizaciju prvenstva Europe, pored visokih dužnosnika Ureda za sport nazočili su predsjednik Mađarskog nogometnog saveza Imre Bozoky i glavni tajnik Sandor Berzi.

Po najavama kandidaturu za organizaciju prvenstva Europe 2012. u sjedište Europske nogometne federacije (UEFA) u francuski Nyon poslat će i Češka, Rusija, Rumunjska, Grčka i Italija, a zajedničku kandidaturu najavili su Poljska i Ukrajina. Sredinom lipnja ove godine UEFA će izabrati tri najpovoljnije ponude od kojih će u prosincu 2012. jednoj povjeriti organizaciju nogometnog prvenstva Starog kontinenta 2012. godine

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙