FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 28. siječnja

ZAGREB, 28. siječnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 28. siječnja.
ZAGREB, 28. siječnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 28. siječnja.

VUKOVAR - Svečano otvaranje hotela "Lav" s četiri zvjezdice koji je izgrađen na mjestu istoimenoga srušenog objekta. U izgradnju toga luksuznog hotela uloženo je više od četiri milijuna eura. Na svečanosti će sudjelovati predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks, koji će se okupljenima i obratiti prigodnim slovom. (12 sati, hotel "Lav", Josipa Jurja Strossmayera 17).

JASENOVAC - Nastavak seminara za učitelje i nastavnike osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj "Strategija učenja i poučavanja o holokaustu". Seminar se održava od 27. do 29. siječnja u sklopu obilježavanja Dana sjećanja na holokaust i sprječavanja zločina protiv čovječnosti koji je ove godine u znaku 60. obljetnice oslobođenja nacističkoga logora Auschwitz-Birkenau (10 sati, Spomen područje Jasenovac).

ZAGREB - Otvaranje Međunarodnoga antikorupcijskog okruglog stola pod nazivom "Regulacija prava na pristup informacijama i sprječavanje sukoba intersa državnih dužnosnika: kako dalje". Organizator skupa je Transparency International Hrvatska (15 sati, hotel "Arcotel Allegra", Branimirova 29).

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Što se krije iza E-brojeva? Aditivi u hrani" autorica Dade Lerotić i Ivane Vinković-Vrček (11 sat, Profil Megastore, Bogovićeva 7).

ZAGREB - Stručni sastanak "Financiranje i poslovanje bolničkih zdravstvenih ustanova u vlasništvu županija. Sastanak su organizirali Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje zbog dugoročnih nepodmirenih obveza županijskih zdravstvenih ustanova proizvođačima i dobavljačima za lijekove i potrošnu robu što dovodi i u pitanje kvalitetu provođenja zdravstvene zaštite i njezinu efikasnost te redovitu opskrbu robom (13-16 sati, Vijećnica Hrvatske gospodarske komore, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Plenarno zasjedanje Vijeća franjevačkih zajednica u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Na redovitom plenarnoj zasjedanju sudjelovat će svi članovi Vijeća - provincijali i provincijalke franjevačkih zajednica, a na dnevnome redu dvodnevnoga zasjedanja bit će analiza franjevačke zauzetosti u društvu i Crkvi. Bit će donijet i program rada u novoj godini, a vijeće će zauzeti stav prema programima rada s obzirom na materijalne mogućnosti (9 sati, samostan hercegovačkih franjevaca, Aleja Gojka Šuška 2).

ZAPREŠIĆ - Znanstveni skup "Ante Kovačić - život i djelo" pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture. Skup je dio programa obilježavanja 150. godišnjice rođenja toga književnika rođenoga u selu Celine pokraj Zaprešića, a program je počeo u lipnju prošle godine u Zagrebu, Zaprešiću i Mariji Gorici (10 sati, Gradska vijećnica, Trg žrtava fašizma 1).

ZAGREB - Obilježavanje deset godina djelovanja mješovitoga pjevačkog zbora "Bašćina" na promicanju hrvatske glazbene baštine (19 sati, palača Matice hrvatske, Strossmayerov trg 4).

Dežurni urednici:

prijepodne - Vesna Krbot Nejašmić

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/ 4808 600

telefaks: 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙