FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanski "Doktor Smrt" ubio oko 250 pacijenata

LONDON, 27. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Istražno povjerenstvo kojeispituje ubojstva što ih je počinio britanski liječnik Harold Shipmanobjavilo je u četvrtak da je tzv. "Doktor Smrt" vjerojatno ubio 250osoba, više nego što se ranije pretpostavljalo.
LONDON, 27. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Istražno povjerenstvo koje ispituje ubojstva što ih je počinio britanski liječnik Harold Shipman objavilo je u četvrtak da je tzv. "Doktor Smrt" vjerojatno ubio 250 osoba, više nego što se ranije pretpostavljalo.

U konačnom izvješću o njegovim zločinima navodi se da je prva tri pacijenta ubio kao mladi liječnik 1970-tih godina i da je odgovoran za još puno njih, uključujući i ubojstvo četverogodišnje djevojčice.

Prva ubojstva dogodila su se prije njegova krvavog niza u kojemu je, kao liječnik obiteljske medicine, taj najveći britanski masovni ubojica skrivio smrt 215, uglavnom starijih pacijenata, a vjeruje se da ih je ubio još 45.

Shipman, prozvan "Doktor Smrt" po hladnokrvnom i sustavnom načinu ubijanja svojih žrtava heroinskim injekcijama, objesio se u siječnju prošle godine u zatvorskoj ćeliji u Wakefieldu, uoči svog 58. rođendana.

S 250 ubijenih osoba Shipman je drugi najveći masovni ubojica u nedavnoj povijesti, odmah iza Kolumbijca Pedra Lopeza, tzv. "Zvijeri s Anda", koji je 1980. godine osuđen za 57 ubojstava, no vjeruje se da je ukupno ubio 300 djevojčica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙