FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 27. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske u 12,30 sati
ZAGREB, 27. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati

ZAGREB - Državno sudbeno vijeće (DSV) danas je pokrenulo stegovni postupak protiv sutkinje i bivše predsjednice supetarskog Općinskog suda Ivane Domić i privremeno je na tri mjeseca udaljilo s dužnosti na kojoj je, kako se sumnja, pojedincima pogodovala da nezakonito postanu vlasnici zemljišta na Braču. Novo ročište u stegovnom postupku protiv sutkinje koju je zbog zlouporabe položaja i ovlasti policija već kazneno prijavila, a ministrica pravosuđa zbog nepravilnosti u radu razriješila dužnosti predsjednice suda, zakazano je za 17. veljače.

ZAGREB - Europska komisija je za trogodišnji novinarski obrazovni ciklus JETiC (Journalists' Education and Training in Croatia) Međunarodnom centru za obrazovanje novinara - ICEJ odobrila potporu od gotovo pola milijuna eura. To je dosad najveći iznos koji je neka međunarodna organizacija dodijelila jednoj instituciji kao potporu razvoju novinstva i novinarstva u Hrvatskoj, kazao je voditelj JETiC-a i direktor ICEJ-a Stjepan Malović. Pojasnio je da u trogodišnjem programu opremanja ICEJ-a i školovanja novinara, Europska komisija sudjeluje s 95 posto, izdvojenih iz programa TEMPUS, a Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa s 5 posto sredstava.

RIJEKA - Riječko gradsko Poglavarstvo usvojilo je danas prijedlog odluke o osnivanju Agencije za društveno poticanu stanogradnju Grada Rijeke kao javne ustanove za obavljanje investicijskih poslova izgradnje i prodaje stanova u okviru društveno poticane stanogradnje. Osnivač i vlasnik Agencije bit će Grad Rijeka, a osnivačka prava i dužnosti imat će riječko Gradsko vijeće. Novac za osnivanje Agencije i početak rada bit će osiguran iz gradskog proračuna za 2005., a novac za daljnji rad osiguravat će se iz proračuna i drugih izvora.

ZAGREB - Zagreb je prošle godine petu godinu za redom zabilježio porast turističkih dolazaka i noćenja - turista je bilo 7,4 posto više u odnosu na 2003., a njihovih noćenja 2,3 posto više, podaci su Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša. Ukupno je od siječnja do prosinca prošle godine u Zagrebu boravilo 507,8 tisuća turista, koji su ostvarili 856,2 tisuće noćenja.

ZAGREB - Hrvatske autoceste (HAC) neće naplatiti cestarinu teretnim vozilima koja su zbog vremenskih neprilika prije prijevoja Kapela, kod Brinja odnosno Modruša čekala otvaranje navedenog prijevoja za promet teških vozila, izvijestili su iz HAC-a. Hrvatske autoceste odlučile su odobriti besplatni prolaz teretnim vozilima kroz naplatu Brinje na autocesti A1 Zagreb-Bosiljevo-Split. HAC se time odrekao u prosjeku 130 kn cestarine po jednom teretnom vozilu.

ZAGREB - Zagrebačka policija uhitila je četveročlanu skupinu kradljivaca skupocjenih automobila koju je, za sada, osumnjičila za krađu "audija A6", "passata" i "BMW-a 325". Policija je dovršila kriminalističku obradu nad 50-godišnjakom kojega sumnjiči da je, u dogovoru s još trojicom, krao automobile visoke klase na koje su zatim stavljali tablice drugih automobila i prekucavali brojeve šasija. U njihovim obiteljskim kućama i drugim prostorijama pronađena je sofisticirana informatička oprema za otuđenje osobnih automobila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙