FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Australian Open: Hewitt izdržao Nalbandianovu ofenzivu

MELBOURNE, 26. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Treći nositelj AustralacLleyton Hewitt izborio je polufinale Australian Opena, svladavšiArgentinca Davida Nalbandiana 6-3, 6-2, 1-6, 3-6, 10-8.
MELBOURNE, 26. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Treći nositelj Australac Lleyton Hewitt izborio je polufinale Australian Opena, svladavši Argentinca Davida Nalbandiana 6-3, 6-2, 1-6, 3-6, 10-8.

U meču, koji je trajao nešto više od četiri sata, Hewitt je dominirao na početku te je poveo sa 2-0 u setovima. Uz to, Argentinac je bio iznerviran dvojbenim odlukama linijskih sudaca.

No, u nastavku meča uslijedio je preokret. Nalbandian je odlično zaigrao, uspio je poravnati na 2-2, a prije početka odlučujućeg seta Hewitt je morao zatražiti pomoć fizioterapeuta zbog ozljede bedrenog mišića. Nalbandian je u petom setu tri puta bio na dva poena od dobitka meča, ali je Hewitt odbio "položiti oružje". Na kraju to mu se isplatilo. Kod 8-8 napravio je break, a potom je na svoj servis zaključio dvoboj i tako je onemogućio Nalbandiana da mu se osveti za poraz u finalu Wimbledona 2002.

"Bilo je teško, ali stalno sam ponavljao u sebi 'izdrži, izdrži'. To mi se na kraju isplatilo. Trofej još nije u mojim rukama, ali držim se, i dalje sam u igri", kazao je Hewitt, koji dosad na Australian Openu nije stigao dalje od osmine finala.

Protivnik u polufinalu mu je Amerikanac Andy Roddick.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙