FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP u rukometu: Novinari u Medini

SFAX, 26. siječnja 2005. (Hina) - Organizacijski odbor Svjetskogprvenstva u rukometu i gradske vlasti Sfaxa priredile su u utoraksvečanu večeru za novinare i fotoreportere, koji u najvećoj tuniskojluci prate natjecanja u skupini C.
SFAX, 26. siječnja 2005. (Hina) - Organizacijski odbor Svjetskog prvenstva u rukometu i gradske vlasti Sfaxa priredile su u utorak svečanu večeru za novinare i fotoreportere, koji u najvećoj tuniskoj luci prate natjecanja u skupini C.

Premda se većina stranih i hrvatskih novinara koji prate grupu u Sfaxu pitaju kako je Tunis u konkurenciji s Njemačkom dobio organizaciju SP-a, domaćini su se iznimno potrudili kako bi impresionirali 100-tinjak gostiju iz Švedske, Španjolske, Australije, Argentine, Japana i Hrvatske brojnim lokalnim specijalitetima, te prikazom niza tamošnjih običaja.

Cijeli program se odvijao na ulicama Medine, staroga grada, koja je jedna od najljepših i najočuvanijih tvrđava u zemljama Magreba. Medina ima četiri velika ulaza, a zidovi koji ju opasuju dugački su oko dva kilometra. Program se odvijao na ulicama starog grada u kojima se preko dana nalazi niz malih prodavaonica gdje se prodaju suveniri, začini, te odjevni pedmeti.

Domaćini su jednu od ulica pretvorili u restoran na otvorenom, prekrivši je tepisima, te okruživši grijalicama. Nudila su se brojna jela među kojima i "marka", "frikassei", "mechwi", "harissa". No, sve u nešto blažim varijantama, jer je Tunižani jedu vrlo začinjenu hranu. Kako Muslimani ne smiju piti alkohol, uz večeru se služila jedino voda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙