FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: zbog snijega zatvorena obilaznica Ličke magistrale

ZAGREB, 26. siječnja 2005. (Hina) - Zbog snijega kojega je napuhao jakvjetar do daljnjega je zatvorena cesta Korenica-Bunić, koja jetrenutno obilazan smjer dionice Ličke magistrale Korenica-Pećani,izvijestio je u 10 sati Hrvatski autoklub.
ZAGREB, 26. siječnja 2005. (Hina) - Zbog snijega kojega je napuhao jak vjetar do daljnjega je zatvorena cesta Korenica-Bunić, koja je trenutno obilazan smjer dionice Ličke magistrale Korenica-Pećani, izvijestio je u 10 sati Hrvatski autoklub.

Zbog snježne mećave na području Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske županije, te Grada Đurđevca, vidljivost je smanjena na 50 m, a kolnici zasniježeni uslijed jakog vjetra. Nadležne službe mole sudionike u prometu da ne kreću na put bez prijeke potrebe.

Od 8,30 za sav je promet zatvorena ŽC Kamensko-Voćin na požeškom području.

Veliki snijeg i snježni zapusi uzrokovali su obustavu prometa ŽC Ravna Gora-Mrkopalj i LC Zalesina S. Laz.

Za sav promet i dalje je zatvoren Paški most te prometnice: A1 Split-Zagreb od čvora Posedarje preko Masleničkog mosta do čvora Sv. Rok, A6 Rijeka-Zagreb na dionici Kikovica-Delnice, Jadranske magistrale od Novog Vinodolskog do Svete Marije Magdalene, ŽC 5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC 5061 Oštrovica-Gornje Jelenje,

ŽC Kutjevo-Orahovica (alternativni pravac je Orahovica-Našice-Požega),

ŽC Kutjevo-Velika, D1 Korenica-Pećane (obilazni pravac je: Korenica-Bunić-Debelo Brdo-Pećane), D25 Gospić-Baške Oštarije-Karlobag,

D52 Borje-Vrhovine-Zalužnica, D506 Bruvno-Mazin-Donji Lapac i D501 Meja-Oštrovica.

Za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom zatvorene su: A6 Rijeka-Zagreb između Delnica i čvora Bosiljevo 1, starom cestom kroz Gorski Kotar od Zdihova do Gornjeg Jelenja te državnim cestama D1 Karlovac-Plitvice-Korenica-Gračac-Knin,

D23 Senj-Žuta Lokva-Jezerane-Josipdol, D42 Saborsko-Poljanak-Selište,

D217 Gornji Vaganac-Ličko Petrovo Selo, D504 Prijeboj-Ličko Petrovo Selo,

D25 Korenica-Gospić, D27 Gračac-Prezid,

D522 Udbina-Lovinac, te Od 9,45 Baćine-Kobiljače.

Za prometovanje navedenim cestama kamioni i autobusi moraju imat montirane lance na pogonske kotače, a ostali smiju voziti isključivo sa zimskom opremom.

Jadranskom magistralom od Bakra do Novog Vinodolskog prometuju samo osobna vozila.

Na D414 Ston-Orebić na otoku Pelješcu vrijedi zabrana kretanja za sva teretna vozila, a ostali moraju posjedovati zimsku opremu.

Državna cesta D218 Užljebić-Donji Lapac-Doljani zatvorena za teretna vozila iznad 7,5 t.

svi ostali obavezna upotreba zimske opreme.

Na svim cestama u Gorskom kotaru, Lici, na području Obrovca, Metkovića, Opuzena, Vrgorca na većini cesta u Slavoniji, na Crikveničkom području, na području općine Ploče na dijelu Jadranske magistrale Gradac-Bačina, na županijskoj cesti ŽC513 Ploče-Kobiljače.

Sljemenska je cesta sa zagrebačke strane zatvorena za sav promet, a sa zagorske je strane obavezna upotreba zimske opreme.

Na GP-ima Duboševica, Donji Miholjac, Batina, Erdut zabranjen je ulaz kamionima s prikolicom i tegljačima - ostali teretnjaci smiju voziti s lancima postavljenim na pogonskim kotačima, a za osobna je vozila dovoljno posjedovanje zimske opreme. Ostalim graničnim prijelazima prometuje se uglavnom redovno.

U prekidu su trajekti za otok Pag, Cres na liniji Brestova-Porozina, te za Rab na liniji Jablanac-Mišnjak, Split-Rogač. U 9 sati isplovio je trajekt Split-Nečujam samo za putnike i osobna vozila. Ostali trajekti plove prema redu plovidbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙