FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 25. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 25. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Na većini cesta u zemlji kolnici su zbog snijega vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura, posebice u gorju, moguća je poledica, izvijestio je večeras Hrvatski autoklub (HAK). Na svim cestama u Gorskom kotaru, na području Obrovca i Like te na cesti za Sljeme obavezna je upotreba zimske opreme za sva vozila. Zbog snijega i jakog vjetra za sve kategorije vozila zatvorene su ceste dionica Zagreb-Split od čvora Posedarja do čvora Sveti Rok, dionica Jadranske magistrale od Senja do Svete Marije Magdalene, županijska cesta Bater-Breze-Jasenak, te dionice državnih cesta Gospić-Baške Oštarije-Karlobag, Borje-Vrhovine i Bruvno-Livno-Donji Lapac. Za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom zabranjen je promet pojedinim dionicama ceste Rijeka-Zagreb te državnim cestama Karlovac-Plitvice-Korenica-Gračac-Knin, Josipdol-Vrh Kapele, Korenica-Gospić, Gračac-Prezid, G. Vaganac-Ličko Petrovo Selo, Prijeboj-Ličko Petrovo Selo, Udbina-Lovinac te Saborsko-Poljanak-Selište. Kamioni i autobusi moraju imati lance na pogonskim kotačima, a ostala vozila obaveznu zimsku opremu.

METKOVIĆ - Rano jutros u Metkoviću je eksplodirala eksplozivna naprava podmetnuta pod automobil marke "golf" u vlasništvu Ivice Volarevića, negdašnjeg člana Uprave metkovskoga trgovačkog poduzeća "Razvitak". Naprava je eksplodirala ispred Volarevićeve kuće. Budući ta ulica vodi do graničnog prijelaza s BiH u Doljanima do deset sati je bio zatvoren promet na tom dijelu ceste. Po prvim podacima šteta je velika, a za počiniteljem se traga.

ZAGREB - Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) pripremilo je nacrt izmjene Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima kojim predlaže veće kazne za prekršitelje, ali i sankcioniranje nereda izvan stadiona, primjerice, na cestama kojima navijači iz jednog grada dolaze na utakmice u drugi grad. Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun izjavio je da je sadašnji Zakon usredotočen na sprječavanje nereda na sportskim natjecanjima, ali je uočen trend da se nasilje sve više prenosi izvan stadiona, pa stoga i kroz ovaj Zakon MUP želi sankcionirati takva ponašanja. U MUP-u tvrde kako im je namjera Zakon prilagoditi rješenjima u zemljama EU te da ih na izmjene nije potaknuo posljednji izgred Dinamovih navijača koji su kod stadiona u Maksimiru napali i lakše ozlijedili dvojicu policajaca te demolirali njihov automobil.

ZAGREB - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa priopćilo je danas kako nije nadležno za određivanje rokova razredbenih ispita na fakultetima, već je to u nadležnosti Hrvatskoga rektorskog zbora, čelnoga tijela hrvatskih sveučilišta. Rektorski zbor visokih učilišta na sjednici 18. siječnja u Osijeku zauzeo se da se razredbeni postupci na visokoškolskim ustanovama umjesto u ljeto, ubuduće održavaju u jesen, a zaključci o toj promjeni prihvatit će se na sjednici 8. veljače. Ministarstvo drži kako pri donošenju konačne odluke valja ponajprije voditi računa o okolnostima u kojima žive i rade maturanti, budući studenti i njhovi roditelji.

ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva negoduje na posljednje poskupljenje naftnih derivata, prije svih plavog eurodizela, kojega koriste poljoprivrednici i ribari, te od INA-e traži objašnjenje tih poskupljenja, objavljeno je danas iz tog ministarstva. Također su tražili objašnjenje prema kojoj formuli se formiraju nove cijene. Zbog svih navedenih razloga, Ministarstvo i Uprava INA-e zakazali su za idući tjedan sastanak na kojem će se razgovarati o formiranju cijena. Plavi eurodizel od danas je skuplji za 3,3 posto u odnosu na prošli tjedan, te stoji 3,46 kuna po litri.

ZAGREB - Koordinacija Odbora za zaštitu Jadrana "zapanjena je neprofesionalnim načinom vođenja i provedbe cijelog postupka prve sjednice Komisije za procjenu Studije utjecaja na okoliš projekta Družba Adria" i smatra da Studiju treba odbaciti, navodi se u današnjem priopćenju Odbora. U Koordinaciji su mreža udruga Zeleni forum, Franjevački svjetovni red, Udruga za demokratsko društvo i brojne druge udruge i pojedinci.

ŠIBENIK - Na šibenskom groblju sv. Ane popodne je u nazočnsoti obitelj i prijatelja, predstavnika javnog i političkog života pokopana Snježana Biga-Friganović, SDP-ova saborska zastupnica, koja je nakon duge i teške bolesti prije tri dana umrla u Zagrebu. Uz obitelj i prijatelje, predstavnike grada i Šibensko-kninske županije te nekoliko tisuća Šibenčana Snježanu Bigu-Friganović na zadnji je počinak ispratilo izaslanstvo Hrvatskog sabora s potpredsjednikom Matom Arlovićem na čelu, stranačke kolege iz cijele Hrvatske s predsjednikom SDP-a Ivicom Račanom i zamjenicom predsjednika Željkom Antunović, te predstavnici Hrvatske psihološke komore i Hrvatskoga psihološkog društva.

VUKOVAR - U župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova večeras su prvi puta predstavnici kršćanskih zajednica Vukovara molili zajedničku molitvu za jedinstvo svih vjernika, građana i ljudi dobre volje. U okviru molitvene osmine za jedinstvo vjernika, koja je počela 18. a završava 25. siječnja, na blagdan Obraćanja sv. Pavla, molili su predstavnici rimokatoličke, pravoslavne, evanđeosko-pentekostalne i kršćansko-adventističke crkve. Gvardijan Franjevačkog samostana u Vukovaru fra. Zlatko Špehar poručio je da zajedničkom molitvom predstavnici kršćanskih zajednica u Vukovaru žele učiniti korak prema jedinstvu misli u Kristu te unijeti u međusobne odnose vjernika malo više svjetla i povjerenja.

ZAGREB - Dvadeset i sedam osoba zadobilo je tijekom dana ozljede povezane sa sniježnom poledicom u Zagrebu, od čega 16 od poskliznuća, a 11 u prometnim nesrećama, doznaje se večeras iz Traumatološke klinike u Zagrebu. Najviše je prijeloma palčane kosti, njih šest, te po tri prijeloma gležnja i udarca u ručni zglob, izjavio je dežurni liječnik Domagoj Rabić. Dvije osobe koje su stradale u prometnim nesrećama primljene su u bolnicu, jedna sa "serijskim" prijelomom rebara i jedna s potresom mozga, ali nisu u životnoj opasnosti.

ZAGREB/SPLIT - U splitskoj vojarni "Sv. Nikole" dvadesetak ročnih vojnika zbog trbuhobolje s mučninom, povraćanjem i temperaturom jučer i danas zatražilo je liječničku pomoć, a većina je zadržana na liječenju u stacionaru i manji dio na Zaraznom odjelu splitskog KB-a. Liječnik s Epidemiološkog instituta u Splitu uzeo je uzorke hrane, briseve radnog osoblja i radnih površina vojničkog restorana, koji su poslani na analizu. Također je uzeo uzorak vode zbog mikrobnog pregleda, a rezultati analize se očekuju, stoji u priopćenju MORH-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙