FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Desetero Iračana ubijeno sjeverno od Bagdada

SAMARRA, 23. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Desetero Iračana, među kojimamajka i dijete, ubijeno je u nedjelju u napadima sjeverno od Bagdada,priopćila je policija.
SAMARRA, 23. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Desetero Iračana, među kojima majka i dijete, ubijeno je u nedjelju u napadima sjeverno od Bagdada, priopćila je policija.

Tri vojnika i pobunjenik ubijeni su u sukobu u Baijiju koji je trajao dva sata, izvijestio je načelnik Mezher Halaf, dodajući da se sukob dogodio u blizini sjedišta mjesne uprave.

Usto, "tri profesora naftnog fakulteta ubijena su u eksploziji bombe kućne izrade dok su ulazili u zgradu sjeverno od Baijija", kazao je policijski načelnik Hasan Salah.

Jedna je bomba kućne izrade eksplodirala u trenutku dok je u blizini prolazio automobil u kojem se vozila jedna obitelj. Majka i kćer poginuli su, dok je otac teško ozlijeđen, kazao je načelnik.

Jedan je irački vojnik ubijen iz zasjede istočno od Tikrita, a trojica su ranjena u sukobu s nepoznatim napadačima sjeverno od Samare.

Na koncu, nepoznate su osobe podmetnule eksploziv u policijskoj postaji Hit, dvjestotinjak kilometara zapadno od Bagdada, pošto su iz nje pustili sve policajce, kako navodi načelnik Ali al-Dulaimi. Stanovnici navode da su američke snage zatim okružile grad i preko megafona zatražile od napadača da se predaju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙