FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski Centar ITI UNESCO proslavio 10. obljetnicu

ZAGREB, 22. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatski centar Međunarodnogakazališnog instituta (ITI) pri UNESCU danas je u Zagrebu održaoizbornu skupštinu kojom je proslavio i svoju 10. obljetnicu.
ZAGREB, 22. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatski centar Međunarodnoga kazališnog instituta (ITI) pri UNESCU danas je u Zagrebu održao izbornu skupštinu kojom je proslavio i svoju 10. obljetnicu.

Članovi Centra poduprli su zahtjeve ansambla Teatra ITD za profesionalizacijom i dobivanjem statusa gradskog kazališta, priopćio je Centar.

Dosadašnja predsjednica Centra Željka Turčinović dobila je novi četverogodišnji predsjednički mandat, a počasnim članom Centra proglašen je UNESCO-ov umjetnik za mir Relja Bašić.

Nova predsjednica predstavila je program Centra za iduću godinu i najavila nova izdanja knjiga, časopisa i biltena, Dane francuske drame i kazališta u Zagrebu, Kazališni forum, predstavljanje hrvatskih pisaca u inozemstvu, Međunarodnu dramsku koloniju u Motovunu i ostale aktivnosti.

Hrvatski centar Međunarodnoga kazališnog instituta jedan je od najaktivnijih u svijetu, što mu je javno priznato i na prošlogodišnjemu Svjetskom kongresu ITI-ja u Meksiku, kaže se u priopćenju.

ITI - Međunarodni kazališni institut osnovan je 1948. pri UNESCU kao autonomna profesionalna međunarodna organizacija radi promicanja međunarodne razmjene znanja i iskustava u kazališnoj umjetnosti.

Hrvatski centar ITI-UNESCO osnovan je godine 1994. kao neprofitna, strukovna i volonterska organizacija. Program Hrvatskog centra, uz poštivanje osnovnih ITI-jevih načela, jest i povezivanje hrvatskog kazališta sa svijetom te njegova promidžba u svijetu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙