FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 22. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 12,30 sati
ZAGREB, 22. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati

PULA - U pulskom brodogradilištu "Uljanik" danas je porinut tanker izgrađen za ruskog naručitelja kompaniju Novoship, posljednji iz serije od četiri takva broda. Brod, nosivosti 47.400 tona, dugačak je 182,50 metara i širok 32,20 metra. Pokretat će ga Uljanikov motor snage 8580 kw, a razvijat će brzinu od 15,20 čvorova. Ugovor za taj brod potpisan je 18. listopada 2001., a kobilica je na navoz položena u kolovozu 2004. Porinuće je bilo radnog karaktera, pa brod nije kršten. U knjizi narudžbi Uljanik ima 23 broda koji mu daju punu zaposlenost do 2009. godine. Ove godine planira isporučiti ukupno sedam brodova i ostvariti više od 200 milijuna američkih dolara izvoza.

ZAGREB - Iako su se ovog vikenda očekivale gužve zbog odlaska na skijanje u Sloveniju i Austriju, na granici prema Sloveniji nema dužeg čekanja, no promet je pojačan. Prema podnevnom izvješću Hrvatskog autokluba, na graničnom prijelazu Bregana osobna vozila izlaze iz Hrvatske u tri trake i čeka se oko pola sata. Na malograničnom prijelazu Bregana, koji mogu koristiti državljani Hrvatske i Slovenije, kolona vozila duga je oko 200 metara i čeka se 10-ak minuta, a na prijelazu Macelj prometuje se redovno.

KARLOVAC - Karlovačka policijska uprava priopćila je danas da će podnijeti kaznenu prijavu protiv osobe iz Vojnića osumnjičene za krađu nehrđajuće čelične obloge s bočnih zidova spomenika NOB-u na Petrovcu kod Vojnića u dužini od 146 metara. Nakon jučerašnjeg očevida na Petrovcu, policija je obavila očevid i u poduzeću "AL-KA metal" d.o.o. u Karlovcu, gdje su pronađene nehrđajuće obloge ukupne težine od 1042 kilograma, kaže se u priopćenju iz kojeg se i saznaje osumnjičeni ploče sa spomenika demontirao i ukrao između 15. prosinca prošle godine i 13. siječnja ove godine.

ZAGREB - Stručnjaci upozoravaju da kulturni krajobrazi Hrvatske, koji su rezultat milenijskog djelovanja čovjeka te predstavljaju neprocjenjivu vrijednost europskog i svjetskog značaja, ubrzano propadaju jer ne postoji njihova sustavna zaštita, a ne poznaju ih ni prostorni planovi. Skupina hrvatskih stručnjaka Agronomskog fakulteta u Zagrebu objavila je koji sugeriraju potrebu cjelovitog pristupa kulturnim krajolicima. Dok je u Sloveniji je zaštitićeno stotinu kulturnih krajolika, u Hrvatskoj je to samo jedan, primoštenski vinogradi - poručuju stručnjaci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙