FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NBA: Spursi preuzeli čelnu poziciju

SAN ANTONIO, 20. siječnja (Hina) - San Antonio Spursi sredinom sezonestigli su na mjesto koje im, prema kvaliteti momčadi i pripada, na vrhNBA lige. Minimalnom 80-79 pobjedom protiv Los Angeles Clippersa usvom SBC Centeru Spursi su stigli do omjera 32-9 točno na polovicisvoje regularne sezone.
SAN ANTONIO, 20. siječnja (Hina) - San Antonio Spursi sredinom sezone stigli su na mjesto koje im, prema kvaliteti momčadi i pripada, na vrh NBA lige. Minimalnom 80-79 pobjedom protiv Los Angeles Clippersa u svom SBC Centeru Spursi su stigli do omjera 32-9 točno na polovici svoje regularne sezone.

Pobjedu Spursima donio je Tony Parker košem 7.8 sekundi prije kraja kojim je postavio konačni rezultat. U preostalom vremenu Elton Brand pokušao je preokrenuti rezultat, ali nije bio precizan. Parker je dvoboj okončao sa 25 koševa, te nadomjestio učinak neraspoloženog Tima Duncana koji je dvoboj okončao sa za njega skromnih 12 ubačaja uz 14 skokova. Chris Kaman odigrao je utakmicu karijere postigavši u izravnom dvoboju s Duncanom 21 koš, te uhvativši 14 lopti, ali ni to niti 20 pogodaka Coreya Maggettea i 14 poena i 18 skokova Eltona Branda nisu bili dovoljni Clippersima.

Los Angeles Lakersi upisali su i treću pobjedu u četvrtoj utakmici bez Kobea Bryanta, ovoga puta svladali su Minnesota Timberwolvese sa 93-90. Gosti iz Minneapolisa u završnicu su ušli s vodstvom 90-88, ali u posljednjih minutu i pol nisu uspjeli postići niti jedan koš. Jumaine Jones ubacio je tri od četiri slobodna bacanja, a Caron Butler je bio strijelac jedinog pogotka iz igre u tom razdoblju za slavlje Lakersa. Pokušaj Latrella Sprewella da tricom odvede utakmicu u produžetak nije pronašao cilj. Najbolji pojedinac u sastavu "jezerčana" bio je bivši igrač Cibone Chucky Atkins sa 25 koševa i 11 asistencija, Butler je dodao 16, dok su Kevin Garnett (27) i Sprewell (23) predvodili Wolvese.

Donedavno najbolja momčad lige Phoenix Sunsi izgubili su i petu utakmicu u nizu, sa 88-79 bolji od njih su u Phoenixu bili Memphis Grizzliesi. Otkako se ozlijedio Steve Nash Sunsi su se iz najefikasnije momčadi lige pretvorili u najneučinkovitiju. Bonzi Wells (16) i Stromile Swift (14) bili su najučinkovitiji kod Grizzliesa, a Quentin Richardson (19, 13 skokova) i Shawn Marion (18, 12 skokova) kod Sunsa.

LeBron James postavio je još jedan rekord. U 107-101 pobjedi njegovih Cleveland Cavaliersa protiv Portland Trail Blazersa James je ostvario svoj prvi "triple-double" učinak u karijeri čime je postao najmlađi igrač u povijesti kojemu je to uspjelo. James je do prvog "triple-doublea" u karijeri stigao sa 20 godina i 20 dana, čime je za 34 dana nadmašio dosadašnji rekord Lamara Odoma. James je dvoboj okončao sa 27 koševa, 11 skokova i 10 asistencija, Zydrunas Ilgauskas je postigao 21 koš uz 11 skokova. Nick Van Exel (28) i Damon Stoudamire (27) bili su najbolji kod Blazersa.

New Orleans Hornetsi neočekivano su upisali svoju šestu ovosezonsku pobjedu svladavši Indiana Pacerse sa 90-87. Pobjedu Hornetsima "poklonio" je Jermaine O'Neal. On je, naime, 5.2 sekunde prije kraja, pri rezultatu 88-87, promašeno slobodno bacanje Dana Dickaua pospremio u vlastiti koš. U preostalom vremenu Reggie Miller je pokušao tricom izjednačiti, ali nije pogodio niti obruč. Lee Nailon (30, 10 skokova) i Dan Dickau (17) bili su najbolji kod Hornetsa, a Jamaal Tinsley (28) i Jermaine O'Neal (24, 11 skokova) kod Pacersa.

Najbolja momčad Istoka Miami Heat sigurno je i uvjerljivo svladao najlošiju momčad u svojoj Konferenciji Atlanta Hawkse sa 111-92. Shaquille O'Neal (25, 12 skokova) i Dwayne Wade (25) predvodili su Heat, a Antoine Walker (18, 16 skokova) Hawkse.

Philadelphia 76-ersi teškom su mukom došli do 107-105 pobjede na gostovanju kod nove momčadi lige Charlotte Bobcatsa. Jason Hart je u samoj završnici promašio šut za izjednačenje i eventualni produžetak. Allen Iverson (24) i Kenny Thomas (21) bili su najbolji kod Sixersa, a Jason Hart (19) i Emeka Okafor (18, 19 skokova) kod Bobcatsa.

Boston Celticsi prekinuli su niz od sedam uzastopnih uspjeha Chicago Bullsa pobjedom 92-83. Paul Pierce (28, 11 skokova) i "rookie" Al Jefferson (17, 10 skokova) bili su najzaslužniji za prekid niza Bullsa, dok je Eddy Curry (26) bio najučinkovitiji u sastavu gostiju.

Vince Carter odigrao je najbolju utakmicu u dresu New Jersey Netsa koji su sa 96-90 pobijedili Milwaukee Buckse. Carter je dvoboj okončao sa 33 koša, te po 9 skokova i asistencija, Jason Kidd je dodao 17 poena, 10 asistencija i 8 skokova za Netse, dok je Michael Redd sa 30 ubačaja bio najbolji kod Bucksa. Zoran Planinić još uvijek je na listi ozlijeđenih u Netsima, dok Toni Kukoč nije bio u sastavu Bucksa.

Toronto Raptorsi svladali su New York Knickse sa 98-81, Jalen Rose (24) bio je najbolji kod pobjedika, a Nazr Mohammed (16, 17 skokova) kod poraženih. Bruno Šundov prosjedio je čitavu utakmicu na klupi Knicksa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙