FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Trstu bez rješenja za štediše Ljubljanske banke

LJUBLJANA,19. siječnja 2005.(Hina) - Na Općinskom sudu u Trstu usrijedu je nastavljen postupak koji protiv Nove Ljubljanske banke(NLB) vode štediše Ljubljanske banke iz Hrvatske i BiH zbogneisplaćenih deviznih štednih uloga koji s kamatama iznose oko 10milijuna eura. Ni na ovom ročištu nije se došlo do rješenja.
LJUBLJANA,19. siječnja 2005.(Hina) - Na Općinskom sudu u Trstu u srijedu je nastavljen postupak koji protiv Nove Ljubljanske banke (NLB) vode štediše Ljubljanske banke iz Hrvatske i BiH zbog neisplaćenih deviznih štednih uloga koji s kamatama iznose oko 10 milijuna eura. Ni na ovom ročištu nije se došlo do rješenja.

Kako su javili slovenski mediji, odvjetnici tužitelja i tužene banke sastali su se nakratko u uredu suca Riccarda Merluzzija da bi razmotrili neke nove dokumente uvedene u postupak. Merluzzi je zatim novo ročište odredio za 5. travnja .

Odvjetnici Nove Ljubljanske banke (NLB) su tvrdili da novi dokumenti štediša nisu predstavljeni pravodobno, pa je sudac dao dovoljno vremena da bi se dokumentacija provjerila, javila je slovenska agencija STA.

Predstavnici NLB-a i njihovi odvjetnici ni danas nisu davali izjave. Poznato je od ranije da NLB tvrdi da nije sljednica "stare" Ljubljanske banke nego da je riječ o novoj banci koju je osnovao slovenski parlament ustavnim zakonom 1994. godine.

Poznato je da slovenska država nakon djelomične privatizacije NLB-a u njoj ima nešto manje od dvije trećine vlasničkog udjela, a problem štediša u državama nastalima na području bivše Jugoslavije drži "sukcesijskim pitanjem".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙