FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 19. siječnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske.
ZAGREB, 19. siječnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske.

ZAGREB - Premijer Ivo Sanader danas je bezočnim lažima nazvao tvrdnje HNS-ovca Dragutina Lesara da mu je netko iz Vlade prijetio ako ne odustane od istražnog povjerenstva koje bi ispitalo način stjecanja imovine Sanadera i ministra u ostavci Miomira Žužula. "Riječ je o bezočnoj laži Dragutina Lesara i HNS-a, stranke koja se ukopala sve dublje u blato i mulj", kazao je premijer novinarima u Hrvatskom saboru. Lesar je novinarima je rekao da ga je zvao i Sanader i tražio da odustane od zahtjeva za povjerenstvo, koji je upućen u saborsku proceduru, a Sanader je opovrgnuo tu Lesarovu tvrdnju.

ZAGREB - Premijer Ivo Sanader izjavio je danas u saborskom 'aktualnom prijepodnevu' da je razlog kašnjenju donošenja podzakonskih akata, uglavnom pravilnika, u tome što se ti akti moraju uskladiti sa zakonodavstvom EU. Ponovio je da Vlada najoštrije osuđuje vandalski čin rušenja spomenika Josipa Broza Tita u Kumrovcu te istaknuo da je antifašizam u temeljima Hrvatske i Europe. Pozvao je političare da se prestanu baviti prošlošću, da to ostave znanosti, te se okrenu budućnosti. Sanader nije izravno odgovorio na upit Pere Kovačevića (HSP) podržava li osobno HSP-ov zahtjev da se osnuje povjerenstvo koje bi istražilo postupanje s transkriptima iz Ureda Predsjednika. Odvjetnici generala Gotovine podnijeli su tužbu protiv nepoznatog počinitelja (zbog 'curenja' transkripata), Državno odvjetništvo ispituje slučaj i kad bude gotov javnost će biti obaviještena, rekao je Sanader.

SISAK - Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije dr. Inoslav Brkić izjavio je da nema razloga za paniku od mogućeg širenja meningokokne bolesti u Industrijskoj obrtničkoj školi u Sisku, koje je 16-godišnji učenik u nedjelju preminuo od meningokokne sepse. Škola je dezinficirana i svim učenicima, nastavnicima i osobama koje su bile u dodiru s pokojnim dječakom podijeljeni su zaštitni lijekovi, te se stanje drži pod zdravstvenim nadzorom, dodao je dr. Brkić.

ZAGREB - Predsjednik Libre Jozo Radoš danas je rekao kalo je ujedinjavanje HNS-a i Libre u stranku HNS-Liberalni demokrati prvi slučaj ujedinjavanja dviju parlamentarnih stranaka na programskoj osnovi i otvaranje nove faze u hrvatskoj politici. "Želimo osnažiti centristički politički prostor", rekao je Radoš na konferenciji za novinare i dodao da je nakon stranačkog cjepkanja na redu političko okrupnjavanje.

ZAGREB - Ceh prijevoznika Hrvatske obrtničke komore (HOK) traži hitne izmjene Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, u dijelu koji se odnosi na ograničenje obavljanja prijevozničke djelatnosti zbog starosti vozila, a Vladi i Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka uputit će zahtjev za smanjenje cestarina za 40 posto. Prijevoznici traže ukidanje odredbi Zakona prema kojima se prijevoznička djelatnost ne smije obavljati vozilima starijim od 18 godina, odnosno 10 godina u slučaju posebnog linijskog prijevoza putnika, pri čemu predlažu strožu tehničku kontrolu vozila.

ZAGREB - Na današnji referendum o Granskom kolektivnom ugovoru (GKU) za zdravstvo, koji je organiziran u 174 zdravstvene ustanove i Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje, do podneva se odazvalo više od 40 posto zaposlenih, izjavila je predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva Spomenka Avberšek. U sindikatu su zadovoljni odazivom budući da referendum završava u 21 sat, dokad bi trebali glasovati i zaposleni u popodnevnoj i noćnoj smjeni.

ZAGREB - U Virovitici će se od 21. do 23. siječnja održati 10. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede "Viroexpo 2005". Osim tvrtki iz Hrvatske, svoje sudjelovanje na sajmu potvrdile su tvrtke iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, Češke, Indije, Kine, Mađarske, Njemačke, Poljske, Slovenije te ovogodišnje zemlje partnera - Italije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙