FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoreno pismo predsjednika HSZN-a povodom istupa Line Červara

ZAGREB, 18. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog zborasportskih novinara (HZSN) Jura Ozmec poslao je danas otvoreno pismopredsjedniku Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatku Mateši ipredsjedniku Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) Željku Kavranu povodomistupa izbornika hrvatske muške rukometne reprezentacije Lina Červarana svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta u Koncertnoj dvorani"Vatroslav Lisinski".
ZAGREB, 18. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) Jura Ozmec poslao je danas otvoreno pismo predsjedniku Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatku Mateši i predsjedniku Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) Željku Kavranu povodom istupa izbornika hrvatske muške rukometne reprezentacije Lina Červara na svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski".

"Istup gospodina Line Červara, izbornika hrvatske muške rukometne reprezentacije i najboljeg trenera po kriterijima Hrvatskog olimpijskog odbora u 2004. godini na svečanosti u Koncertnoj dvorani 'Vatroslava Lisinskog' u ponedjeljak osobno me i profesionalno zgranuo. No, da je sve ostalo samo na razini neukusnog verbalnog obračuna s neistomišljenicima, što bi najoštrije prvi trebao kazniti Hrvatski rukometni savez, pa i Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski zbor sportskih novinara ne bi se oglašavao. Ali, osim što je gospodin Červar uništio ljepotu priredbe i svojim istupom uvrijedio sve koji su se u dvoranu došli veseliti uspjesima hrvatskoga sporta u prošloj godini, do neukusa se poigrao s profesijom sportskog novinara, uz to vrijeđajući pojedine redakcije, novinare i urednike.

Gospodin Červar sasvim je zorno, u rukometnim dvoranama Portugala i Atene dokazao da je velik trener, o tome ima dovoljno dokaza i to nitko ne spori. Međutim ničim nije dokazao da je on 'zapravo novinar po vokaciji', kako je sam rekao i, za njega još poraznije: 'moram ovo reći... jer nemam slobode u tisku'.

Novinar ne može i ne smije biti baš svatko tko se sjeti ili tko pomisli da je to lagan posao, što je gospodin Červar insinuirao, a posebno ne netko tko i na taj način želi popovati svima oko sebe o temama za koje nije stručan, ili se i na taj način obračunavati sa svima koji ne misle isto zlorabeći medijski prostor. Taj smo period u stvaranju ove države prošli. Osim te objede, gospodin Červar je izrekao i besmislicu kakvu već dugo nitko nije javno izrekao. Rekao je, naime, da se sportski novinari 'boje Zorana Gopca, pa da su za cilj odabrali Linu Červara.'

U ime svih članova Hrvatskog zbora sportskih novinara pozivam Linu Červara da se ISPRIČA svim sportskim novinarima u Hrvatskoj zbog ovakve uvrede cjelokupnom cehu. U doba kad se novinarstvo napokon vraća na kvalitetnije grane, u doba kad konkurencija ipak, polako, stvara i kvalitetu, u doba kad se sve više cijeni istraživačko novinarstvo i kad se sve više javno analiziraju negativnosti i prozivaju prekršitelji zakona u svim medijima u Hrvatskoj, pa naravno, i u sportskim, ovakva je rečenica uvreda svim sportskim novinarima.

Sada, kad je velika šteta učinjena, kad je upropaštena jedna lijepa priredba i kad su mnogi u dvorani i pred ekranima ostali šokirani rječnikom ne samo trenera, nego i saborskoga zastupnika, apeliramo da se gospodina Červara ostavi da radi posao koji najbolje zna raditi, ali i da u Hrvatskom rukometnom savezu i Hrvatskom olimpijskom odboru naprave sve kako se ovakve stvari više ne bi ponovile", stoji u pismu predsjendika HSZN-a Jure Ozmeca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙