FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kuznjecova demantirala uzimanje dopinga

MELBOURNE, 17. siječnja (Hina/Reuters) - Pobjednica teniskog GrandSlam turnira, US Opena, Ruskinja Svetlana Kuznjecova demantirala jeuzimanje dopinga za što je sumnjiči belgijski ministar sporta ClaudeEerdekens.
MELBOURNE, 17. siječnja (Hina/Reuters) - Pobjednica teniskog Grand Slam turnira, US Opena, Ruskinja Svetlana Kuznjecova demantirala je uzimanje dopinga za što je sumnjiči belgijski ministar sporta Claude Eerdekens.

"To nema veze s razumom. Nikada nisam uzimala doping i to su sve laži. Zaista mi nije jasno kome treba cijela ova izmišljena priča," ljutila se Ruskinja, koja je na prvom Gland Slam turniru sezone, Australian Openu postavljena za petu nositeljicu.

Cijela afera pojavila se u javnosti kada je belgijski ministar sporta Eerdekens izjavio da je jedna od tenisačica koje su nastupile na revijalnom turniru u Charleroiu bila pozitivna na dopinškom testu. Na turniru su nastupile Belgijanka, Justine Henin-Hardenne, Kuznjecova, njezina sunarodnjakinja Elena Dementieva i Francuskinja Nathalie Dechy.

"Ne radi se u Henin-Hardenne, ona je bila čista," dodao je belgijski ministar ne želivši kazati konkretno ime, pa je tako bacio sumnju na sve tri tenisačice. Osumnjičene tenisačice su naravno, odmah reagirale tvrdivši kako su njihovi nalazi uredni. Pobunilo se i vodstvo WTA toura izjavivši kako su "neprovjerene i netočne glasine nekorektne i vrlo zlobne."

"Ne želim se spuštati na taj nivo i govoriti o glasinama. Niti Međunarodna teniska federacija (ITF), niti WTA organizacija nisu dobile nikakve podatke o dopingu," kazao je Larry Scott.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙