FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 17. siječnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati.
ZAGREB, 17. siječnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić pobijedio je u drugom krugu predsjedničkih izbora i tako dobio još jedan petogodišnji mandat. Mesić je nakon objave prvih službenih rezultata pozvao sve građane i političke opcije na konsenzus oko nacionalnih strateških pitanja - ulaska u Europsku uniju i gospodarskog razvoja. "Danas Hrvatska kroči velikim koracima u Europu i sada trebamo biti udruženi, treba nam nacionalni konsenzus da ostvarimo svoje ciljeve", izjavio je predsjednik Mesić. Po rezultatim koje je Državno izborno povjerenstvo obradilo sinoć do 23,30 sati na 99 posto biračkih mjesta, Mesić je dobio 66 posto, a Jadranka Kosor 34 posto glasova. Na izbore je izašlo 51 posto birača.

ZAGREB - Sedam sindikata zdravstva priopćilo je danas da Granski kolektivni ugovor za zdravstvo smatra protuzakonitim jer ga nisu potpisali svi sindikati u zdravstvu, te su najavili podnošenje sudske tužbe protiv potpisnika toga dokumenta. Ugovor za zdravstvo su 8. prosinca potpisali ministar zdravstva i socijalne skrbi Andrija Hebrang i čelnici četiri zdravstvena sindikata. Nezadovoljni sindikati ocjenjuju protuzakonitim i referendum o prihvaćanju Ugovora koji je zakazan za 19. siječnja. Pritom se pozivaju na dopis Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva koje je odbilo evidentirati Ugovor jer nije ponuđen na potpis i ostalim sindikatima u djelatnosti zdravstva.

ZAGREB - U razdoblju od 25. do 28. siječnja ove godine na Varaždinskoj i Zagrebačkoj burzi održat će se tri dražbe za dionice iz portfelja Hrvatskog fonda za privatizaciju, na kojima će biti ponuđeni vlasnički udjeli u 73 društva. Na Varaždinskoj burzi će 25. siječnja započeti dražba za čak 62 udjela iz portfelja Fonda i Ministarstva financija, a riječ je o manjinskim udjelima, koji se nude po početnoj cijeni od 25 posto od nominalne vrijednosti, dok je početna cijena dionica koja se uzastopno ponavljaju na dražbi 10 posto nominale. Na Zagrebačkoj će se burzi prva, javna 'cash' dražba, održati 27. siječnja, a na njoj će biti ponuđeni manjinski udjeli u devet društava, i to po nominalnoj cijeni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙