FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 17. siječnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 17. siječnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LOS ANGELES - Film veterana Martina Scorsesea "The Aviator", priča o životu Howarda Hughesa, i komedija "Sideways", priča o paru muškaraca u srednjim godinama, osvojili su dva glavna Zlatna globusa - za najbolju dramu i za najbolju komediju ili mjuzikl - postavši tako glavni favoriti za nagradu Oscar. Clint Eastwood je za svoju boksačku dramu "Million Dollar Baby" osvojio Zlatni globus kao najbolji redatelj, a glavna glumica njegovog filma Hillary Swank dobila je nagradu kao najbolja glumica u kategoriji drame. U kategoriji najboljeg glumca Leonardo Di Caprio osvojio je Zlatni globus za ulogu u filmu "The "Aviator". Zlatne globuse dodjeljuje Udruga stranih novinara u Hollywoodu i smatra se drugom najvećom nagradom u filmskom svijetu te najboljim pokazateljem predstojećih Oscara.

LONDON - Žene žive dulje od muškaraca jer je njihovo srce jače, pokazali su rezultati istraživanja britanskih znanstvenika. Istraživačka ekipa sa sveučilišta John Moores otkrila je da srce muškarca gubi do 25 posto svoje snage u dobi od 18 do 70 godine života, dok srce žena ostaje gotovo jednako snažno tijekom istog razdoblja. Znanstvenici su objasnili da u muškom srcu trećina od milijun stanica, koje se kontrahiraju, a zbog kojih srce kuca, umire i ne zamjenjuje se. Kod žena je, pak, gubitak tih stanica gotovo nikakav. "Ova dramatična razlika u spolu mogla bi objasniti zašto žene žive dulje od muškaraca", rekao je profesor Goldspink koji je predvodio znanstvenike. Istraživanje je obuhvatilo 250 zdravih muškaraca i žena u dobi od 18 do 80 godina života.

WASHINGTON - Američka vojska odbacila je prijedlog iz 1994. da razvije "afrodizijak" koji će potaknuti homoseksualnu aktivnost među neprijateljskim vojnicima, objavili su predstavnici ministarstva obrane. Otkriveno je to u dokumentu s kojega je skinuta oznaka tajnosti, a riječ je o zahtjevu laboratorija u zračnoj bazi Wright Patterson u Ohiju za financiranje istraživanja kemijskog oružja koje neće uzrokovati smrt. Predložen je razvoj kemikalija koje utječu na ljudsko ponašanje "tako da negativno utječu na disciplinu i moral neprijateljskih postrojba". "Jedan neukusan, ali totalno nesmrtonosan primjer bili bi snažni afrodizijaci, osobito ako bi kemikalija istovremeno izazivala homoseksualno ponašanje", kaže se u tom dokumentu do kojega je došla organizacija Sunshine Project, skupina koja ga je objavila na internetu. Bilo je još zanimljivih zamisli: stvaranje "snažna i trajna zadaha iz usta", kako bi se mogli nanjušiti borci koji se pokušavaju umiješati među civile.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙