FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 16. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijest izHrvatske do 15,30 sati.
ZAGREB, 16. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijest iz Hrvatske do 15,30 sati.

ZAGREB - Tek nešto više od 15 posto (15,34) birača u Hrvatskoj izišlo je do 11 sati na drugi krug nedjeljnih izbora za predsjednika države, izvjestio je na konferenciji za novinare predsjednik Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Ivica Crnić. Odaziv je tek neznatno veći (0,62 posto) od onoga u prvom izbornom krugu. Najviše birača (gotovo 19 posto) svoje je pravo iskoristilo u Varaždinskoj, a najmanje (oko 11 posto) u Zadarskoj županiji. Gledano po gradovima, najbolji je odaziv u Varaždinu (oko 24 posto), najlošiji (oko 10 posto) u Dubrovniku. U Zagrebu je na birališta izišlo oko 17 posto birača. Drugi krug izbora, u kojemu se odlučuju tko će biti hrvatski predsjednik u idućih pet godina - Stipe Mesić ili Jadranka Kosor, protječe mirno i tolerantno, naglasio je predsjednik DIP-a Ivica Crnić.

MOSTAR/SARAJEVO/ZAGREB - Odziv birača na području BiH u drugom krugu hrvatskih predsjedničkih izbora danas je do 14 sati bio nešto veći nego u prvome izbornom krugu, 2. siječnja, doznaje se od koordinatorice hrvatskih predsjedničkih izbora za područje BiH Romane Franulović-Bušić. Redovi birača posebice su dugi ispred Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Mostaru, gdje se na glasovanje povremeno, kako je službeno potvrđeno, čeka i više od jedan sat. Koordinator za izbore pri Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Mostaru Dubravko Belavić potvrdio je da današnje glasovanje u Mostaru teče sporije nego u prvom krugu izbora, održanom prije dva tjedna, jer na biralištima ima znatno više promatrača koji nadziru tijek glasovanja i provedbu izbora.

ZAGREB - Drugi krug izbora za Predsjednika Republike Hrvatske, koji promatra 1000 promatrača Gonga na biralištima diljem Hrvatske, na većini biračkih mjesta prolaze u tolerantnoj i demokratskoj atmosferi, uz manji broj kriznih situacija. Gong je priopćio da su, prema dojavama promatrača, uklonjeni plakati i leci kandidatkinje Kosor koji su bili u blizini nekoliko biračkih mjesta u Brodsko-posavskoj i Osječko-baranjskoj županiji te Trogiru i Zagrebu. Uočena su i neka kršenja izborne procedure, a pri promatranju izbora u BiH na biračkim mjestima 21 i 22 u Grudama, glasačke kutije nisu bile zapečaćene, dok je na biračkom mjestu 26 u Prozor-Rami birački odbor u potpunosti sastavljen od članova iste stranke. Gong upozorava da se ponovno događa da glasuju državljani Hrvatske s prebivalištem u Hrvatskoj, a da nisu imali potrebne potvrde za glasovanje u inozemstvu. Također navodi da je zamjećeno dopisivanje birača u popis birača u Mostaru, Širokom Brijegu i Prozoru-Rami.

SPLIT - Ustavni sud odbio je tužbu optuženika u slučaju "Lora" Ante Gudića i Davora Banića protiv rješenja Vrhovnog suda o određivanju pritvora osmorici bivših vojnih policajaca, optuženih za ratni zločin protiv civila u vojnom zatvoru Lori u Splitu 1992., potvrdili su danas odvjetnici dvojice optuženika Joško Čeh i Vinko Ljubičić. Rješenje Ustavnog suda odvjetnici su zaprimili u četvrtak, a u njegovu obrazloženju, koje je prema Ljubičićevim i Čehovim riječima, "iznimno i začuđujuće kratko", navedeno je da ustavna prava optuženika nisu povrijeđena, te zato nema osnove za ustavnu tužbu.

RIJEKA - U središtu Rijeke u Ulici Pomeriju danas u 10,15 sati puknula je glavna vodovodna cijev, koja je na kolniku probila asflat te načinila rupu promjera dva metra, izvjestila je riječka komunalna tvrtka "Vodovod i kanalizacija". Zbog tog kvara, taj dio grada bit će dulje bez pitke vode. Tvrtka "Vodovod i kanalizacija" najavila je da će radovi trajati cijeli dan i noć te da će taj dio Rijeke vodu ponovno dobiti najranije sutra ujutro. Nakon toga trebat će popraviti i Ulicu Pomerio. Budući da je riječ o jednoj od najvažnijih i najprometnijih riječkih ulica, sutra se u tom gradu može očekivati velika prometna gužva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙