FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kanadski i nordijski premijeri doputovali na Tajland

PHUKET, 16. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Kanadski premijer Paul Martindoputovao je u nedjelju u Phuket na Tajlandu gdje se sastao stajlandskim dužnosnicima i kanadskim dobrovoljcima koji pomažu tomturističkom otoku devastiranom razornim tsunamijem.
PHUKET, 16. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Kanadski premijer Paul Martin doputovao je u nedjelju u Phuket na Tajlandu gdje se sastao s tajlandskim dužnosnicima i kanadskim dobrovoljcima koji pomažu tom turističkom otoku devastiranom razornim tsunamijem.

U međuvemenu je švedski premijer Goeran Persson doputovao u Bangkok gdje bi mu se tijekom dana trebali pridružiti kolege iz Norveške i Finske, Kjell Magne Bondevik i Matti Vanhanen.

Martin se sastao u Phuketu s ministrom unutarnjih poslova Bhokinom Bhalakulom, a obišao je plažu Kamala i jedan budistički hram koji su najteže oštećeni u tsunamiju koji je odnio 5.300 života na Tajlandu. Ministar je pohvalio napore dvadesetak Kanađana koji sudjeluju u akcijama pomoći.

"Oni rade sedam dana, 24 sata dnevno", rekao je Martin i pojasnio da je to zato što rade iz ljubavi i želje da pomognu lokalnom stanovništvu.

Trojica šefova nordijskih vlada trebali bi se sastati sa šefom tajlandske vlade Thaksinom Shinawatrom, a očekuje se da će ih primiti i kralj Bhumibol Adulydej.

Thaksin je izjavio da su europski premijeri došli na Tajland zbog nestalih.

"Mi nećemo od njih tražiti pomoć. Oni su došli kako bi zatražili pomoć od nas glede sudbine njihovih građana. Puno Šveđana je nestalo", rekao je on.

U tsunamiju koji je pogodio južnu Aziju 26. prosinca nestala su 893 Šveđana, od kojih većina na Tajlandu. Također su nestala 174 Finca i 77 Norvežana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙