FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Rehn podsjeća na obećanje hrvatske vlade o Gotovini

ZAGREB, 14. siječnja 2005. (Hina) - Povjerenik Europske unije zaproširenje Olli Rehn u razgovoru za BBC, upitan za ocjenupribližavanja Zagreba Bruxellesu, ističe kvalitativne prednostiHrvatske, ali i podsjeća na vladina obećanja o skorom rješavanjuslučaja generala Ante Gotovine.
ZAGREB, 14. siječnja 2005. (Hina) - Povjerenik Europske unije za proširenje Olli Rehn u razgovoru za BBC, upitan za ocjenu približavanja Zagreba Bruxellesu, ističe kvalitativne prednosti Hrvatske, ali i podsjeća na vladina obećanja o skorom rješavanju slučaja generala Ante Gotovine.

"Hrvatska je zabilježila izniman gospodarski napredak, ima dvostruko viši BDP po glavi od primjerice Bugarske ili Rumunjske. Međutim, nije dokazala punu suradnju s Haškim sudom, posebno se to odnosi na izručenje generala Gotovine. Hrvatska vlada obećala je da će poduzeti sve da riješi pitanje Gotovine. Vidjet ćemo u idućih nekoliko mjeseci koliko su ti napori na ispunjavanju tog preduvjeta za početak pregovora bili iskreni", rekao je Rehn za BBC.

Postaja bilježi da je uoči sastanka hrvatskog izaslanstva s povjerenikom Europske unije za proširenje Rehnom sljedećeg tjedna glavni hrvatski pregovarač s Europskom unijom Vladimir Drobnjak rekao da s puno optimizma ulazi u proces pregovora s Bruxellesom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙