FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 12. siječnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 4,30 sati.
ZAGREB, 12. siječnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

OSIJEK -Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Jadranka Kosor na sinoćnjem je predizbornom skupu za Slavoniju i Baranju u Osijeku poručila "bit ću vaša predsjednica i zapovjednica hrvatskih Oružanih snaga, neću se ispričavati agresoru niti ću zaboraviti tko je napao Hrvatsku". Na skupu u prepunoj športskoj dvorani "Zrinjevcu", u kojoj se po procjeni organizatora okupilo više od šest tisuća građana, predsjednik HDZ-a dr. Ivo Sanader pozvao je Slavonce i Baranjce da glasuju za Jadranku Kosor, "ženu koja je ušla u Hrvatski sabor 1995. i od tada svojim radom dala velik doprinos, među ostalim, u zaštiti obitelji, dostojanstva Domovinskog rata i hrvatskih branitelja".

ZAGREB -U sklopu istrage o navodnoj mreži pomagača haaškog optuženika Ivice Rajića, koji se godinama skrivao od Haaškog suda, policija je razgovarala s bivšim hrvatskim dužnosnicima Miroslavom Šeparovićem, Ivanom Jarnjakom i Markicom Rebićem, potvrdio je sinoć glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun. "Riječ je o jednoj od mjera koju hrvatska policija provodi na zahtjev Državnog odvjetništva na temelju Ustavnog zakona o suradnji s Haaškim sudom", kazao je Mehun za Hinu.

ZAGREB - U Hrvatskoj je 29,2 posto stanovnika siromašno, rečeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Hrvatskog Caritasa i Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve. Siromaštvo je društveni problem i političko pitanje, a njime se politička elita ne bavi, upozorio je pročelnik Katedre socijalnog nauka Crkve na zagrebačkom Katoličkom bogoslovnom fakultetu Stjepan Baloban. Podaci o siromaštvu dobiveni su na temelju istraživanja koje je provedeno u ožujku i travnju prošle godine na uzorku od 1216 odraslih građana. Najugroženija su dobna skupina stariji od 55 godina, a relativno najviše siromašnih je u samačkim domaćinstvima.

ZAGREB - Nezavisni sindikat znanosti i visokoga obrazovanja proslavio je sinoć 15 godina rada u nazočnosti svojih članova i brojnih gostiju iz akademske i znanstvene zajednice te političkoga i javnoga života. Desetljeće i pol djelovanja Nezavisnoga sindikata znanosti i visokoga obrazovanja na hrvatskoj sindikalnoj sceni obilježeno je sustavnim i u svojoj biti demokratskim nastojanjima da hrvatske vlade prihvate zakonitosti socijalnoga partnerstva, rekao je predsjednik Velikoga vijeća Sindikata Vilim Ribić. Ocijenio je da je svim vladama do sada trebalo dosta vremena da prihvate i razumiju te zakonitosti te da je svaka nova vlada morala iznova prijeći taj put.

ZAGREB - Političko-povijesno-dokumentarni film "Palatucci, riječki Schindler" snimljen u produkciji Hrvatske televizije predstavljen je sinoć u zagrebačkoj Židovskoj općini (ŽOZ). Redatelj i scenarist Gordan Stojić rekao je da je Giovanni Palatucci bio kontroverzna i neobična osoba. Bio je fašistički policajac u Rijeci za vrijeme 2. svjetskoga rata i ravnatelj Ureda za strance u kojem su brojni Židovi potražili spas od nacističkoga terora i logora smrti. Zbog zasluga za spašavanje Židova Palatucci je 1990. dobio odličje "Pravednik među narodima".

VINKOVCI -Prva samostalna izložba fotografija Suzane Pranjković, članice Foto kluba Vinkovci i vinkovačke likovne "Grupe 1999", otvorena je sinoć u vinkovačkoj dvorani Matice hrvatske. Pod nazivom "Put", na izložbi je izloženo 35 fotografija nastalih tijekom brojnih putovanja autorice po Hrvatskoj i Europi, a naglasak je stavljen na detalje, posebice u arhitekturi koji se, kako je kazala sama autorica, običnim okom teško zapažaju. Za te je fotografije autorica dobila prvu nagradu na Salonu fotografije "Vinkovci 2001".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙