FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Multimedijalna instalacija - obilježavanje rada Austrijske čitaonice

ZAGREB, 10. siječnja 2005. (Hina) - "Povijest europske ideje otoleranciji", naziv je međunarodne interaktivne multimedijalneinstalacije kojom će 14. i 15 siječnja u kinu Lika započetiobilježavanje 50. obljetnica rada Austrijske čitaonice u Zagrebu.
ZAGREB, 10. siječnja 2005. (Hina) - "Povijest europske ideje o toleranciji", naziv je međunarodne interaktivne multimedijalne instalacije kojom će 14. i 15 siječnja u kinu Lika započeti obilježavanje 50. obljetnica rada Austrijske čitaonice u Zagrebu.

Kako je najavljeno na današnjoj konferenciji za novinare, umjetnici raznih generacija i umjetničkih usmjerenja - Austrijanci Lore Heuermann, Mario Hoeber i Barbara Hoelbling, Erin Gee iz SAD-a i Zoran Ščekić iz Hrvatske performanceom obrađuju toleranciju unutar sociološko-kulturnog konteksta.

Po riječima Maria Hoebera svaki od umjetnika slikom, glasom ili glazbom progovara o pojmu tolerancije, a paralelizam u prakticiranju tolerancije i suvremene umjetnosti moguć je zbog sličnosti u procesu nastajanja tih dvaju pojmova.

Prezentacija je zamišljena interaktivno tako da gledatelji mogu slobodno šetati među pojedinim instalacijama, između kojih će biti postavljene stolice za sjedenje, rekao je Zoran Ščekić.

Projekt je realiziran suradnjom Austrijskog kulturnog foruma i Grada Zagreba.

(Hina) xkt ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙