FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolska: Istraga zbog rasizma na utakmici Atletico - Real (M)

MADRID, 10. siječnja (Hina/Reuters) - Španjolski nogometni savez (RFEF)pokrenut će istragu zbog rasističkog vrijeđanja igrača tijekomnedjeljnog gradskog derbija između Atletica i Reala u Madridu.
MADRID, 10. siječnja (Hina/Reuters) - Španjolski nogometni savez (RFEF) pokrenut će istragu zbog rasističkog vrijeđanja igrača tijekom nedjeljnog gradskog derbija između Atletica i Reala u Madridu.

Sudac utakmice Alfonso Perez Burrull u svom je izvještaju nakon utakmice napomenuo kako je publika na Vicente Calderonu u više navrata rasistički vrijeđala tamnopute igrače.

"Zamolio sam delegata utakmice da preko službenog spikera zamoli navijače da prestanu oponašati majmunsko glasanje kada određeni igrači dođu u kontakt s loptom. No, nakon te zamolbe, urlici su postali još glasniji", stoji u Burrullovu izvještaju.

Na posebnom udaru Atleticovih navijača bio je Roberto Carlos.

U posljednje vrijeme na španjolskim stadionima primijećeno je sve više rasističkih ispada, no savez reagira samo u slučajevima kada ih suci prijave u svojim izvještajima. Roberta Carlosa su rasistički vrijeđali i navijači Barcelone u nedavnom derbiju protiv Reala, ali sudac to nije prijavio, pa nije pokrenuta istraga.

Posljednju kaznu zbog rasističkog vrijeđanja u Špannjolskoj dobila su dvojica navijača Albacetea zbog vrijeđanja napadača Barcelone Samuela Eto'oa u prosincu. Svaki je kažnjen sa po 6.000 eura i pet mjeseci zabrane dolaska na stadione.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙