FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hezbolah napao izraelsku ophodnju; Izrael uzvratio napad

KFAR SHOUBA, 9. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Libanonska gerilskaskupina Hezbolah izvršila je u nedjelju prekogranični napad naizraelsku vojnu ophodnju i pritom ubila izraelskog časnika, na što suIzraelci odgovorili zračnim i topničkim napadom, a u sukobima jekasnije ubijen i jedan francuski mirovni promatrač iz redova UN-a.
KFAR SHOUBA, 9. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Libanonska gerilska skupina Hezbolah izvršila je u nedjelju prekogranični napad na izraelsku vojnu ophodnju i pritom ubila izraelskog časnika, na što su Izraelci odgovorili zračnim i topničkim napadom, a u sukobima je kasnije ubijen i jedan francuski mirovni promatrač iz redova UN-a.

Televizija Hezbolaha, al Manar, javila je da je jedan izraelski časnik ubijen, a tri vojnika ranjena u napadu na njihovo vozilo na području farma Shebaa - mjesta prijašnjih sukoba između izraelskih vojnika i gerilaca. Izrael zasad nije potvrdio smrt svog časnika. Izraelski vojni izvori rekli su da su u eksploziji, koju je vjerojatno prouzročila mina, ranjena dva Izraelca.

Prema tvrdnjama libanonske policije, u izraelskom odgovoru na napad ubijen je jedan francuski, a ranjen švedski promatrač iz redova UN-a. Izvori u UN-u potvrdili smrt i ranjavanje svojih pripadnika, ali navode da su stradali u sukobu u južnom Libanonu, bez preciziranja tko snosi odgovornost za njihovo stradanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙