FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DIP: Provjera u popisu birača, glasovanje izvan mjesta prebivališta

ZAGREB, 9. siječnja 2005. (Hina) - Državno izborno povjerenstvo (DIP)ponovno je danas podsjetilo hrvatske državljane da mogu provjeritijesu li upisani u popis birača, i to kod državnih ureda za opću upravuu njihovu redovitom radnom vremenu i na Internet stranici(www.izbori.hr).
ZAGREB, 9. siječnja 2005. (Hina) - Državno izborno povjerenstvo (DIP) ponovno je danas podsjetilo hrvatske državljane da mogu provjeriti jesu li upisani u popis birača, i to kod državnih ureda za opću upravu u njihovu redovitom radnom vremenu i na Internet stranici (www.izbori.hr).

Građani koji na dan drugog kruga predsjedničkih izbora, u nedjelju, 16. siječnja 2005., namjeravaju boraviti izvan mjesta prebivališta, svoje biračko pravo mogu ostvariti pod uvjetom da do srijede, 12. siječnja, do 12 sati, u svom uredu za opću upravu podignu potvrdu o ispisu iz popisa birača u mjestu prebivališta.

Na temelju te potvrde moći će glasovati u mjestu svoga boravka na dan izbora.

Građani koji će se na dan izbora, 16. siječnja, zateći u inozemstvu, biračko pravo moći će ostvariti u diplomatsko-konzularnim predstavništvima i inozemnim uredima Republike Hrvatske, ako potvrdu ureda za opću upravu u mjestu svoga prebivališta - koju mogu podići do petka, 14. siječnja - predaju biračkom odboru u mjestu glasovanja, priopćeno je iz DIP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙