FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NBA: Osmi uzastopni poraz Giričekova Utah Jazza

NEW YORK, 8. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Košarkaši Utah Jazza, zakoje igra hrvatski reprezentativac Gordan Giriček, nikako da prekinucrni niz. Iako su dobro započeli utakmicu, na gostovanju u Chicagudoživjeli su osmi uzastopni poraz.
NEW YORK, 8. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Košarkaši Utah Jazza, za koje igra hrvatski reprezentativac Gordan Giriček, nikako da prekinu crni niz. Iako su dobro započeli utakmicu, na gostovanju u Chicagu doživjeli su osmi uzastopni poraz.

Jazzeri su dobili prvu četvrtinu 22-12. No, domaćini su se uspjeli pribrati, te su u drugog i trećoj četvrtini napravili preokret, pa su uoči posljednjih 12 minuta imali deset koševa prednosti (68-58). Nakon što je Utah napravio seriju 12-2 rezultat je sredinom posljednje četvrtine bio poravnat (70-70). Chicago zatim ubacuje devet koševa zaredom i ulazu u mirnu završnicu. Na koncu je bilo 84-78 za Bullse, kod kojih je najbolji igrač bio novak Luol Deng sa 22 poena.

Kod Utaha nejefikasniji su bili Giriček i Harpring sa po 13 koševa. Giriček, koji je odigrao 34 minute, tome je pridodao i 6 skokova.

Toni Kukoč, koji se je vratio nakon ozljede kuka, ne može se pohvaliti značajnijom minutažom. Na gostovanju kod Toronta odigrao je samo 15 minuta, ali ih je dobro iskoristio, postigavši 7 koševa (šut 3-8) i 3 skoka.

Igrač odluke bio je Desmond Mason, koji je u posljednjih 21 sekundu produžetka ubacio tri slobodna bacanja za pobjedu Milawaukeeja 107-105. Mason je na kraju završio sa 23 poena, a Maurice Williams dodao je 22 koša i 8 asistencija. Bucksima je to tek treća pobjeda na gostovanju.

Toronto su predvodili Jalen Rose i Eric Williams sa po 21 košem.

Orlando Magic, koji je kod kuće slavio protiv novaka u NBA ligi Charlotte Bobcatsa 111-91, upisao je drugu pobjedu u nizu. Zadovoljan može biti i hrvatski košarkaš u redovima Orlanda Mario Kasun, koji je ostvario svoj drugi najbolji učinak ove sezone. Za 23 minute igre postigao je 7 koševa (šut 2-6) i 6 skokova.

Kod Orlanda najefikasniji je bio Turčin Hedo Turkoglu sa 22 koaša, a Grant Hill dodao je 16 poena.

Miami je došao do osme uzastopne pobjede na gostovanju. U Portlandu su slavili sa 103-92, a prednjačili su Shaquille O'Neal i Dwyane Wade. O'Neal je ubilježio 28 poena i 10 skokova, a Wade 25 koševa i 12 asistencija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙