FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ATP Doha: Ljubičić u finalu

DOHA/ZAGREB, 7. siječnja (Hina) - Hrvatski tenisač Ivan Ljubičićplasirao se u finale prvoga ATP turnira sezone, milijun dolaravrijednog "Qatar ExxonMobil Opena" u Dohi. Ljubičić je u polufinalnomdvoboju svladao Španjolca Alberta Costu sa 6-3, 7-6 (4), te će ufinalu igrati protiv pobjednika dvoboja između prvoga igrača svijetaŠvicarca Rogera Federera i Rusa Nikolaja Davidenka.
DOHA/ZAGREB, 7. siječnja (Hina) - Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić plasirao se u finale prvoga ATP turnira sezone, milijun dolara vrijednog "Qatar ExxonMobil Opena" u Dohi. Ljubičić je u polufinalnom dvoboju svladao Španjolca Alberta Costu sa 6-3, 7-6 (4), te će u finalu igrati protiv pobjednika dvoboja između prvoga igrača svijeta Švicarca Rogera Federera i Rusa Nikolaja Davidenka.

Ovo će biti treći finale u karijeri za 25-godišnjeg Ljubičića, a drugi u Dohi gdje je nastupio u finalu i prošle godine.

Naš najboljerangirani tenisač je do finala stigao preko tri Španjolca, nakon Marca Lopeza i Rafaela Nadala izbacio je i nekadašnjeg pobjednika "Roland Garrosa" Alberta Costu.

Za osvajanje prvoga seta Ljubičiću je bilo dovoljno jednom oduzeti servis Costi. Zbilo se to pri vodstvu našega igrača od 2-1, a do kraja seta oba su tenisača sigurno držala svoj početni udarac.

I u drugom setu je Ljubičić vrlo brzo stigao do "breaka" prednosti, oduzeo je servis Costi pri rezultatu 1-1, te tu prednost držao do vodstva od 5-4. No, kada je prvi put servirao za ulazak u finale, Ljubičić je prvi puta dozvolio Costi da stigne do 0-30, a zatim i ostvari "break". Odmah u sljedećoj igri Ljubičić je imao dvije prilike za ponovno oduzimanje servisa Costi, ali iskusni Španjolac je oba puta odlično odservirao i izvukao se iz neugodne situacije.

Nakon što je Ljubičić sigurno odservirao za 6-6, u "tie-breaku" je prvi do mini-breaka prednosti stigao Costa. No, odmah potom Španjolac je s nekoliko grešaka izgubio tu prednost, te ju darovao Ljubičiću. Kada je pri vodstvu 5-4 preuzeo servis, naš igrač nije dozvolio Costi još jedan povratak u meč, već je osigurao ponavljanje prošlogodišnjeg rezultata s početka sezone

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙