FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DIP o glasovanju invalida i drugih koji to žele, a ne mogu pristupiti biralištu

ZAGREB, 7. siječnja 2005. (Hina) - Državno izborno povjerenstvo ponovnoje danas pozvalo biračke odbore da i u ponovljenim izborima, kad godje to moguće, izađu ususret invalidima i drugim osobama koje ne mogupristupiti na biračko mjesto, a izraze želju i o tome obavijestebirački odbor.
ZAGREB, 7. siječnja 2005. (Hina) - Državno izborno povjerenstvo ponovno je danas pozvalo biračke odbore da i u ponovljenim izborima, kad god je to moguće, izađu ususret invalidima i drugim osobama koje ne mogu pristupiti na biračko mjesto, a izraze želju i o tome obavijeste birački odbor.

U tim slučajevima predsjednik biračkog odbora odredit će dva člana ili zamjenike članova, koji će doći na mjesto gdje se birač nalazi.

DIP obavještava građane koji pretpostavljaju da će se na dan izbora 16. siječnja 2005. zateći izvan mjesta svog prebivališta, a žele pravo na glasovanje ostvariti u mjestu u kojem će na dan izbora boraviti, da potvrde o upisu u popis birača mogu dobiti do srijede 12. siječnja do 12 sati.

Potvrde za glasovanje u inozemstvu izdaju se do petka 14. siječnja do 15,30 sati.

Potvrde se izdaju u područnom uredu prema mjestu prebivališta radnim danom od 8,30 do 15,30 sati, a u zgradi Gradskog poglavarstva, soba 207, Trg Stjepana Radića 1, do 17 sati. U subotu 8. siječnja potvrde se izdaju u zgradi Gradskog poglavarstva, soba 207, od 9,00 do 13,00 sati.

Onim građanima koji su za prvi krug izbora pribavili potvrdu o ispisu iz popisa birača u mjestu prebivališta DIP posebno ukazuje da za drugi krug izbora trebaju pribaviti novu potvrdu bez obzira na to jesu li se temeljem te potvrde privremeno upisali u popis birača ili je uopće nisu iskoristili za glasovanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙