FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hoellwarthu Bischofshofen, Ahonenu "Četiri skakaonice"

BISCHOFSHOFEN, 6. siječnja (Hina/DPA) - Finac Janne Ahonen pobjednikje 53. izdanja novogodišnje turneje "Četiri skakaonice" u skijaškimskokovima.
BISCHOFSHOFEN, 6. siječnja (Hina/DPA) - Finac Janne Ahonen pobjednik je 53. izdanja novogodišnje turneje "Četiri skakaonice" u skijaškim skokovima.

Međutim, Finac nije uspio ponoviti uspjeh Nijemaca Svena Hannawalda, koji je 2001/02. godine slavio na sve četiri skakaonice što u dosadašnjoj povijesti novogodišnje turneje nitko nije uspio. Ahonen je nakon trijumfa u Oberstdorfu, Garmisch-Partenkirchenu i Innsbrucku na posljednjoj, četvrtoj stanici u Bischofshofen izgubio pobjedu doslovno u posljednjem skoku. Finac je skokovima od 132 i 140.5 metara bio vodeći uoči posljednjeg skoka, vodećeg nakon prve serije Martina Hoellwartha. Austrijanac je u prvoj seriji skočio na 135 metara, da bi u drugoj seriji bio duži još 2.5 metara što je bilo dovoljno za trijumf.

"Nažalost nisam uspio, međutim takav je sport. Možda druge godine bude bolje," kazao je razočarani Finac, koji je ove sezone na 12 natjecanja upisao čak 10 pobjeda. Finac je postao osmi skakač u povijesti koji je slavio na tri od četiri, a skakački "Grand Slam" dohvatio je tek Hannawald.

Ahonenu je to nakon 1999. i 2003. godine bio treći naslov pobjednika novogodišnje turneje, čime se izjednačio s Helmutom Recknagela i Bjornom Wirkolom. Rekorder s četiri trijumfa na "Četiri skakaonice" još uvijek je Nijemac Jens Weissflog.

Treće mjesto u Bischofshofen pripalo je mladom Japancu Daikiu Itu, koji je u drugoj seriji skokom od 143 metara postavio novi rekord skakaonice.

Pobjeda na "Četiri skakaonice" pripala je Ahonenu ispred Austrijanaca Hoellwartha i Morgensterna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙