FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Svjetske banke natuknuo da će otići

WASHINGTON, 2. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Pošto je deset godinaobnašao dužnost predsjednika Svjetske banke Australac s američkimdržavljanstvom James Wolfensohn (71) natuknuo je u nedjelju urazgovoru za američku tv-postaju ABC da će u 2005. otići s tedužnosti.
WASHINGTON, 2. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Pošto je deset godina obnašao dužnost predsjednika Svjetske banke Australac s američkim državljanstvom James Wolfensohn (71) natuknuo je u nedjelju u razgovoru za američku tv-postaju ABC da će u 2005. otići s te dužnosti.

"Deset godina je vjerojatno dosta", rekao je u emisiji pod nazivom 'Ovog tjedna s Georgeom Stephanopulosom', dodavši ipak da će "bude li potrebno, učiniti ono što žele članovi".

"Mislim da ću najvjerojatnije tijekom ove godine predati dužnost nekom drugom", istaknuo je.

Sadašnji Wolfensohnov mandat istječe u lipnju 2005. Svjetskom bankom koje je sjedište u Washingtonu, tradicionalno predsjeda Amerikanac, dok dužnost predsjednika Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) obnaša Europljanin.

Tijekom svojih dvaju mandata Wolfensohn je posebno stavio naglasak na suzbijanje korupcije, pa je tako za svog predsjedanja zajedno s MMF-om pokrenuo inicijativa za smanjenje duga najsiromašnijih zemalja u svijetu.

Na dužnosti predsjednika Svjetske banke dugo je bio bivši ministar obrane predsjednika Johna F. Kennedyja Robert McNamara kojeg smatraju glavnim pokretačem američkog rata u Vijetnamu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙