ZAGREB, 21. siječnja (Hina) - U sklopu manifestacije "Dubrovnik u
Zagrebu" od 22. do 30. siječnja, u zagrebačkom restaurantu "Orsan",
održat će se "Dani dubrovačke kuhinje", rečeno je na današnjoj
konferenciji za novinare održanoj u organizaciji Turističkog ureda
Grada Zagreba.
U ponudi tog restauranta, vlasnika Nike Gverovića, su tradicionalna
dubrovačka jela, poput zelene menistre, torte od makarula ili rozate,
o čemu je, kao i o samom restaurantu utemeljenom 1966. godine u
Dubrovniku govorio pisac Igor Mandić.
Tijekom dubrovačkog gastronomskog tjedna u Orsanu će se moći
razgledati i dijelić izložbe "11 dubrovačkih umjetnika", koji će se
prenijeti iz Muzejsko galerijskog centra Gradec, rekao je ravnatelj
Umjetničke galerije Dubrovnik Antun Karaman dodajući da se tom
kulturnom i gospodarskom manifestacijom u Zagrebu želi poručiti da
je Dubrovnik, unatoč ratnim stradanjima, "živ" grad.
(Hina) ds
211433 MET jan 94
2113
UN: Djeca od godinu dana među žrtvama silovanja u građanskom ratu u Sudanu
Minamino u Monacu do ljeta 2027.
Tomašević najavio u idućem mandatu gradnju 1000 stanova za priuštivo stanovanje
Nezaposlenost u eurozoni stabilna u siječnju; u Hrvatskoj blago smanjena
Bayern će pod krovom Allianz Arene izložiti Beckenbauerov dres s bojem 5
Brnabić optužila oporbu za incidente u Skupštini, ozlijeđene tri zastupnice
Izložba "Augenblick" Ivone Vlašić u Galeriji Spot
Vodeći proizvođači najavljuju više nafte od travnja
MDC: Veća posjećenost hrvatskim muzejima u 2024., ostvarene i rekordne brojke
HZJZ: Više od trećine djece i dvije trećine odraslih ima prekomjernu težinu